Drygt 700 knattar, upp till nio år, kom till start i det 33:e Karnevalsloppet. Närmast kameran Loui Thorén (1647), Hugo Malta (1067) och Agust Andersson (1066). Bakom de tre syns bland många andra Aida Söderberg (1200), Wilhelm Henriksson (1394), Albin Henriksson (1100), Simon Flink (1641), Nils Söderqvist (1690) och Aishah Shirzai (1165).
Foto: Kenneth Johansson

Snabbfotad folkfest på Karnevalsloppet

AVESTA. Totalt deltog närmare 1 400 snabbfotade atleter och motionärer i 33:e upplagan av Karnevalsloppet. Det behagliga vädret bidrog till trevlig stämning runt det klassiska stadsloppet.

Att Karnevalsloppet är en folkfest råder det inga tvivel om, då loppet fortsätter att locka många knattar, ungdomar, motionärer och åskådare.
– Det här loppet står sig otroligt bra. Sammantaget var det väldigt nära 1 400 deltagare i år. Det är bra, men lite mindre än de senaste åren.
– Vi brukar dock tappa några när loppet är i samband med en långhelg, säger Thomas Nyberg, Avesta OK.

I år sprang strax över 700 knattar – en imponerande siffra. som inte når ända fram till fjolårets rekord på 728.
– Vi har fått mycket beröm, mer än vanligt, för att allt gått bra. Sedan gör vädret också sitt, alla blir gladare och det blir bra stämning.
En nyhet i för år är att längsta sträckan mäter 5 kilometer, tidigare har det varit 8 kilometer och i fjol testades även milen.
– Det blev mycket bekvämare nu och inte så rörigt med varvning. Det känns som att det nog kommer få vara så här nu, men vi har ännu inte gjort utvärderingen, säger Thomas Nyberg.

Snabbast var Johannes Hases, Falu IK, som sprang på 15:49. Av de lokala herrlöparna var Ronny Wedin, Team Pumpen, bäst med sin sjundeplats på tiden 17:10.
I damklassen segrade Fanny Lövgren, Borlänge, på 18:39 och tvåan Jennifer Andersson, Dalaportens OL, var 39 sekunder bakom.
Ungdomsloppen (2 kilometer) för pojkar och flickor vanns av Ozzy Nylander, Horndals IF, respektive Paulina Haglund, Hedemora.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 24 2019.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS