En glad Jonas Erlandsson i rutig skjorta.
“Priset stärker mig i att jag som skyddsombud gör skillnad för och tillsammans med mina kollegor”, säger Jonas Erlandsson.
Foto: Pressbild

Skyddsombudet Jonas prisad av fackförbund

LUDVIKA. Tidningen Vision har utsett Jonas Erlandsson till årets skyddsombud 2023. Priset får han för att på ett engagerat sätt ha arbetat för att skapa en bra arbetsmiljö på sin arbetsplats. – Jag är väldigt glad och stolt över att ha fått den här fina utmärkelsen, säger Jonas Erlandsson.

Han arbetar som systemansvarig och är skyddsombud på Ludvikahem och Ludvika kommunfastigheter. Jonas ser den ökande stressen i arbetslivet som den stora arbetsmiljöutmaningen framåt och menar att den beror på en kombination av ett alltmer digitaliserat arbetsliv och fler myndighetskrav.
– Nu för tiden kan man ha arbetet med sig jämt eftersom man har datorn med sig hem. Man kan arbeta när man vill, man åker inte hem från jobbet på samma sätt.

Vad menar du med fler myndighetskrav?
– Att kraven på att dokumentera har ökat, vilket också är en form av digitalisering. Det krävs mer dokumentation som är ett på ett annat vis generellt sett inom många verksamheter.

Utmärkelsen “årets skyddsombud” delades ut vid ett nationellt arbetsmiljöseminarium på skyddsombudens dag, av Tidningen Vision på uppdrag av fackförbundet Vision.

Hur har de upptäckt dig?
– Det är en kollega som har nominerat mig för arbetet jag gjort.

Jonas Erlandsson berättar att han inte har någon särskild utbildning för att vara skyddsombud. För 1,5 år sedan blev han tillfrågad om han ville ta rollen och tyckte det var spännande.
– Jag hamnade i en hel del tunga frågor och har lagt ner mycket tid och engagemang för att driva frågorna.

Hur har du förbättrat din arbetsplats?
– Jag har arbetat med organisationsfrågor och det har blivit förändringar inom organisation och ledarskap.

Ur juryns motivering:
Årets skyddsombud har visat en djup förståelse för vikten av en sund och trygg arbetsmiljö för alla medarbetare, och hans hängivenhet till arbetsmiljöfrågor har haft en positiv inverkan på hela organisationen.
Genom en kombination av hårt arbete samt en lyhördhet för medarbetarnas behov och organisationens utmaningar har skyddsombudets insatser främjat en positiv arbetsmiljökultur och ett ökat fokus på medarbetarnas hälsa och välmående.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS