Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Skördeloppet ställs delvis in

HEDEMORA z På onsdagen togs beslutet att ställa in delar av Skördeloppet. – Vi har akut funktionärbrist, berättar Anna-Maria Nordström i Hedemora Friidrottsklubb.

Skördeloppet är ett ideellt initiativ som går runt ekonomiskt, men inte mycket mer än så.
– Den vinst vi gör fördelar vi mellan de föreningar som ställer upp med funktionärer, berättar Camilla Aldén i ledningsgruppen.
I fjol kom det 2 650 till start och arrangören kallade det en succé. De två senaste åren har coronapandemin ställt till det och själva loppet pågick under en hel vecka.
Det visade sig vara ett lyckad drag.
Men i onsdags kom ett negativt besked.
– Vi har akut funktionärsbrist och kommer att behöva ställa in lördagsloppet på grund av det. Många har hittat andra hobbies under corona och prioriterar inte längre att hjälpa till med det ideella, berättar Anna-Maria Nordström.

Skördeloppet Skola räknar de dock med att kunna genomföra utan förändring, men även löpare i ”öppet spår” kommer få vänta till 2023.
– Vi ställer inte in planerna på Skördeloppet i Hedemora. Men i år har vi inte funktionärer till att genomföra det på ett säkert sätt. Förhoppningsvis kan vi också köra Lilla Skördeloppet på Vasaliden den 27 augusti.
Nu uppmanas de som är beredda att hjälpa till att höra av sig redan nu inför nästa år.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!