Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Skoproblem, skor. badhuset
Lugnets badhus har fått skokaos som innebär att funktionsnedsatta kan skadas eller inte kommer fram. Besökarna tar inte med sig skorna till omklädningsrummet trots tydlig uppmaning. Nu planerar Falu kommun att införa åtgärder mot detta.
Foto: Anders Hansson

Skokaos i badhuset i Falun

FALUN. Faluns nya badhus har drabbats av skokaos som bland annat kan skada funktionsnedsatta. – Detta är ett jätteproblem, säger badhuschefen Cajsa Andersson och signalerar att Falu kommun nu tar krafttag för att lösa detta.

I Faluns nya badhus uppmanas besökarna till simhallen att både ta av sig skorna och sedan ta med sig skorna till omklädningsrummet. Men många besökare lämnar kvar skorna vid skogränsen, trots tydliga skyltar som uppmanar att ta med skorna.
Detta har skapat skokaos som innebär utmaningar för funktionsnedsatta. Bland annat synskadade och de som sitter i rullstolar.
– Detta har vi pratat om ända sedan vi öppnade badhuset, men inte fått ordning på. Detta är ett jätteproblem, säger badhuschefen Cajsa Andersson.

Hon tänker främst på att skorna är i vägen om det krävs snabba utrymningar och innebär problem för funktionsnedsatta.
– De förstör bland annat för personer som inte kan se. Synskadade kan ramla och göra sig illa, säger hon.
Nu signalerar Cajsa Andersson att kommunen planerar åtgärder. Ett första steg är en ny och tydligare skylt. Nästa steg är att placera en låda på den aktuella platsen där personalen lägger i skorna som står framme. Där kan det sedan bli extrajobb för skoägaren att hitta sina egna skor bland alla andras skor.
– Där kan man skriva en skylt som: ”Här är dina skor, ta med dem till ditt skåp nästa gång”, säger Cajsa Andersson.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!