Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Paret Erwalds bok “Slow Skiing” trycks nu i en andra upplaga. Idén till en bok om skidåkning med lägre tempo föddes en dag i en sittlift. En av skidprofilerna som medverkar i boken är Frida Hansdotter.
Foto: Erwald Group

Skidboken med Hansdotter trycks i ny upplaga: “Det kunde vi bara drömma om”

NORBERG Den skidbok som Norbergsbördiga Frida Hansdotter medverkar i trycks nu i en ny upplaga. “Det hade vi bara kunnat drömma om när vi startade projektet”, säger Mats Erwald, som skrivit boken “Slow Skiing” tillsammans med sin fru Cissi Erwald.

I fjol släpptes skidboken “Slow Skiing”, av författarna Mats och Cissi Erwald. Boken handlar om skidåkning med ett lägre tempo, efter att författarna upplevt att de själva blev stressade av att vara i skidbacken.
– Vi hämtade inspiration från slow food och liknande rörelser, att tempot kan dras ner och att man blir mer närvarande i det man gör. Sedan kom idén om att intervjua skidprofiler om dessa frågor, sade Mats Erwald till Annonsbladet i september i fjol, när boken släpptes.

Boken innehåller intervjuer med flera skidprofiler, bland annat den tidigare alpina stjärnan och OS-guldmedaljören Frida Hansdotter från Norberg.
– Hon tackade ja direkt och tyckte att det var en kul idé. På grund av reserestriktionerna fick vi göra intervjun via videolänk, hon kopplade upp sig från padelhallen i Avesta och vi satt hemma vid köksbordet i Täby. I boken berättar Frida bland annat om att glädje och passion är drivkrafter för att komma långt. Det passade väldigt bra i temat för boken, sade Mats Erwald.

Den skidbok som Norbergsbördiga Frida Hansdotter medverkar i trycks nu i en ny upplaga. “I boken berättar Frida bland annat om att glädje och passion är drivkrafter för att komma långt”, säger Mats Erwald, en av bokens författare.
Foto Nisse Schmidt/Pressbild

Ett år senare har boken sålts slut och ska därför tryckas i en ny upplaga.
– Eftersom vi fått så mycket fina omdömen om boken och vårt budskap så har vi beslutat att trycka en ny upplaga nu inför vintern 21-22. Vi har för övrigt skänkt ett exemplar till Idre Himmelfjäll så att de kan ha den liggande framme, med tanke på att Frida Hansdotters koppling dit, säger Mats Erwald till Annonsbladet.

Frida Hansdotter, som är bosatt i Fagersta kommun, är engagerad i skidanläggningen Idre Himmelfjäll i norra Dalarna, där hon har byggt ett fritidshus och varit strategisk rådgivare åt Idre Himmelfjälls ledning kring utveckling av den alpina delen av verksamheten. Dessutom har hon fått nedfarten Frida Hansdotter Race Arena uppkallad efter sig.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 42, 2021.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,365924" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!