Den 30 september avgörs den sjätte upplagan av Brunnsjöberget Trail.
Foto: Privat

Sjätte gången för Brunnsjöbergets Trail

HEDEMORA. Den sjätte upplagan av Brunnsjöbergets Trail ska genomföras lördagen den 30 september. Ett lopp som arrangeras av IFK Hedemoras skidsektion.

Den första upplagan genomfördes 2017 och då var det 100 löpare som antog utmaningen. Sedan dess har loppet genomförts vid fyra tillfällen, hösten 2020 ställdes det dock in på grund av coronapandemin.
När loppet debuterade var det snabba ryck, idén kom bara några veckor innan det genomfördes.
– Vi hade då Broarna Runt i Husby och Skördeloppet, men inget lopp som gick i terräng. Det var något som vi diskuterade och dagen efter tog styrelsen beslut om att Brunnsjöbergets Trail skulle genomföras, berättade Fredrik Anger i IFK Hedemora i fjol.

IFK Hedemoras skidsektion fyller 100 år och det uppmärksammas.
”I år satsar vi på att göra BB-trail till ett än bättre och roligare arrangemang. Vi kör vidare på förra årets bana som är en än mer teknisk bana än tidigare då åkern är utbytt mot. Vi lägger även till ett lopp för dom allra yngsta som vi kallar för ’knattetrailen’ som blir en bana på cirka 700 meter runt omkring stadion”, skriver klubben på sin hemsida.
I år kan man också anmäla ett lag med fyra deltagare och i anmälningsavgiften ingår då en fikakassa att dela på efter målgång.

Alla distanser
Den sjätte upplagan av Brunnsjöberget Trail har följande distanser.
Halvmara, 21,1 kilometer.
Kvartsmara, 10,5 kilometer.
Motionsklass, fem kilometer.
Ungdom, tre kilometer.
Knattetrial, 700-800 meter.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS