Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Säters IF vände och vann mot jumbon

HEDEMORA/SÄTER. Säters IF haka på toppen av dalafyran, men senast var de illa ute hemma mot jumbon Nyhammars IF. Men SIF vände och vann de sista 20 minuterna.

Det blev seger mot jumbon Nyhammars IF men Säters IF fick jobba för de tre poängen inför 65 åskådare.
Gästerna, som hade idel förluster, ledde med 1-0 fram till den 71:a minuten. Då kvitterade Sadeq Shojay.
Åtta minuter senare fixade Andreas Helmersson 2-1 och i den 89:e gjorde Lukas Borg 3-1.
Segern innebär att SIF ligger fyra, fem poäng efter ettan IFK Mora och två poäng från andraplatsen som Bullermyrens IK har.

Ulfshyttans IF har inlett femman svagt och ligger i botten av serien. Förra onsdagen mötte de FK Romme Krona hemma och matchen innan blev det 1-3 borta mot Bjursås IK. Ulfshyttans mål gjordes av Rickard Nygren.
I veckans match föll de med 3-6 hemma mot topplaget FK Romme Krona md 3-6 efter mål av Rickard Nygren, Taher Yusuf och Iliass Loudyi.
Ny match på söndag, då hemma mot serieledaren Smedjebackens FK.

I division 6 östra fortsätter Husby AIK att plocka poäng. Senast blev det tre nya “pinnar” efter 3-1 hemma mot Korsnäs IF:s U-lag. Målskyttar inför 25 åskådare var Johan Albertsson, Hanibal Kidane Okbazgi och Daniel Larsson.
Gustafs GoIF vann med hela 6-1 mot Säters IF:s U-lag efter mål av Sebastian Ågren (två), Axel Österman, Joel Janpers, Muhamed Alo och William Roman. Hemmalagets tröstmål inför 51 åskådare nickade Munir Osman in.

Långshyttans AIK föll med 1-5 mot Krylbo IF:s U-lag på bortaplan. Målskytt inför 37 åskådare var Joakim Dufåker.

Hedemora BoIS tog sin första seger i den östra sjuan när de vann med 7-4 hemma mot Östansbos U-lag.
Hanibal Kidane Okbazgi hade en trevlig kväll på Vasaliden och stod för fyra av målen. Övriga mål gjordes av Linus Hjort, Borhan Jamal och Timmy Gustafsson.
Det var för övrigt klubbens allra första trepoängare. Laget startade ifjol och den första segern kom i den 21:a matchen.

I damernas division 4 fortsätter Säters IF att vinna – nu med 7-0 hemma mot Torsångs IF:s U-lag.
Publiksiffran var 94 och målen för serieledaren gjordes av Tilde Andersson (tre), Elvira Andersson (två) samt Ella Nilsson och Tilde Nilsson.

Efter två förluster lyckades IFK Hedemora vinna i samma serie, hemma mot Avesta IK blev det 4-2. Ett underläge med 1-2 vändes efter mål av Linnéa Bergkvist, Agnes Andersson och Mathilda Danielsson. IFK:s första mål fixade Lisa Hedin.
IFK Hedemora spelade för övrigt även på torsdagskvällen, då mot Östansbo IS på bortaplan.