Andreas Jonsson och Anders Pettersson har monterat stängsel och stopplank till nya förskolan i Mats Knuts som snart är klar.
Foto: Karin Diffner

Säkerhetsföretag som expanderar

BORLÄNGE. Säkerhetsföretaget Heras har öppnat filial, den åttonde i Sverige, i Borlänge och siktar nu på att utöka verksamheten. – Det är kul att företaget vill satsa här uppe, säger säljaren Niklas Grimstedt.
På företagets åttonde filial jobbar säljaren Niklas Grimstedt och de två montörerna Andreas Jonsson och Anders Pettersson i bakgrunden. "Tanken är att vi ska bli två montörer till nästa år och en grindtekniker", säger Grimstedt.
På företagets åttonde filial jobbar säljaren Niklas Grimstedt och de två montörerna Andreas Jonsson och Anders Pettersson i bakgrunden. “Tanken är att vi ska bli två montörer till nästa år och en grindtekniker”, säger Grimstedt. Foto: Karin Diffner

Heras arbetar med områdesskydd som stängsel och grindar och har över 1 100 anställda i Europa, varav 90 i Sverige. Sedan i somras finns en säljare och två montörer i Borlänge i tillfälliga lokaler på Rågåkers industriområde.
– Vi letar efter en lokal där vi syns bättre och som har mer plats för sådant som omklädningsrum och material, säger säljaren Niklas Grimstedt.
I dag får dock han, de två montörerna Andreas Jonsson och Anders Pettersson samt “stängselhunden” Dumle plats i den lilla kontorsbaracken.
– Dumle är med mig ut på jobb. Det är bra för affärerna, säger Niklas med ett leende.

"Stängselhunden" Dumle får ofta följa med husse Niklas Grimstedt ut på jobb.
“Stängselhunden” Dumle får ofta följa med husse Niklas Grimstedt ut på jobb. Foto: Karin Diffner

Men redan nästa år kan kontoret vara för litet för då planeras för ytterligare två montörer samt en grindtekniker.
– Automatiska grindar som styrs av appar eller av klockan är något som börjat bli allt vanligare, så det vore bättre att ha en tekniker här än att någon ska ha sex timmars resväg till och från Askersund.
Askersund och Stockholm har före Borlänge varit de nordligaste kontoren. De tre som utgår från Rågåker får nu hela Dalarna och Gästrikland som sitt område.
– Vi kan få åka upp mot Sundsvall också, säger Grimstedt.

"Elstängsel kommer allt mer och har en avsevärt avskräckande effekt", säger Niklas Grimstedt.
“Elstängsel kommer allt mer och har en avsevärt avskräckande effekt”, säger Niklas Grimstedt. Foto: Karin Diffner

Han har arbetat cirka 20 år i branschen och har märkt att säkerhetstänkandet bland företag, kommuner och myndigheter blivit allt mer medvetet.
– Det är fler och fler som vill skydda sina värden och se över sina områdesskydd. Det rådande världsläget påverkar.
Har ni nya typer av kunder?
– Ja, det kan vara sådana som vill skydda vattentorn, kraftstationer och vattentäkter. Man stängslar in en vattentäkt för att ingen ska kunna hälla något i vattnet, till exempel.
Skyddet mot “vanliga” tjuvar har också utvecklats, enligt Grimstedt.
– Ja, elstängsel kommer allt mer. Att ge sig på det kan både ge stötar och vara kopplat till någon form av larmsystem. Det har en avsevärt avskräckande effekt, säger han.
Vad tycker du är tjusningen med jobbet?
– Kundkontakten och att känna att man vet vad man pratar om och får förtroendet att hjälpa kunderna med det de behöver.
– Och att jobba med montörerna; att montera stängsel är ett riktigt hantverk som kräver yrkeskunnande, något att vara stolt över.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS