Peter Wähl, Åke Bohl, Joel Engvall, Susanne Harling och Rose-Marie Andersson vid förra årets insamling.
Foto: Maria Karlsson

Rotary redo för årets julinsamling

LUDVIKA. Den 14 december hoppas Ludvika Rotaryklubb på ännu en succéinsamling. – Det har varit jättebra resultat varje år vi haft det, säger Marie-Lousie Åkman, sekreterare i klubben.

Konceptet ”Köp 2 skänk 1” är Rotarys nya jultradition för att samla till behövande i Ludvika och det har visat sig att det finns en stor vilja att skänka i Ludvika. Allt från barn till äldre har brukat komma med saker de vill vara med och skänka.
– Folk är otroligt generösa och man blir så glad i sinnet när man står där.

Sarah Hjälm, Ludvika Rotaryklubb, och Ica-handlaren Fredric Jernemyr, vid förra årets insamling. Foto: privat

Hon hoppas insamlingen ger goda resultat även i år trots att kanske många har det sämre ställt på grund av höjda räntor och inflation.
– Man kan tro det blir sämre, men det vet man inte. Precis som julhandeln som ingen tror ska slå rekord, men gör det ändå.
Ludvika Rotaryklubb gör insamlingar även under resten av året men i jultider är det speciellt, enligt Marie-Louise Åkman.
– Då vill vi alla att människor ska ha det bra, att kunna äta gott och att få julklappar.
Från lunch till kvällen arbetar 16 rotarianer helt ideellt med att stå vid Ica Kvantum och samla in gåvor, fyra personer åt gången i fyra pass.

Kunderna erbjuds att köpa två av något och sedan skänka en av dem.
– Vi vill helst ha matvaror med lång hållbarhet så de står sig tills de delas ut.
Marie-Louise Åkman förklarar att de tar emot många matvaror, men också annat som blöjor, hygienartiklar eller godis till barnen.
Det går också bra att swisha pengar eller skänka kontanter, som sedan kommer behövande till del.

Insamlingen är ett samarbete med Ica Kvantum som upplåter en plats för Rotaryklubben att hålla insamlingen på och som även brukar skänka en del samt att de annonserar med mera.
Samarbetspartner är också Ludvika diakoni.
– Allt vi samlar in går till diakonin som delar upp maten i kassar och sedan delar ut. De känner människorna lokalt och vet vilka som har extra behov, alltifrån barnfamiljer till äldre.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS