Blytunga Horndal, från orten med samma namn, är ett av totalt fem namn i senaste liveladdningen från Alivefestivalen.
Foto: Daniel Liljas

Riffglada smällkarameller i purfärsk festivalgiv

BORLÄNGE. Nu släpps fem nya akter till Alivefestivalen, som tidigare ståtar med artister som bland annat Bolaget, Carola och The Soundtrack of Our Lives. Festivalen landar i dag ett knippe rediga rockpjäser där vissa även bär tyngre kvaliteter som hyllats på bred front. Blymarinerade Horndal är en av dem.

Nu får artistfållan inför årets Alivefestival ytterligare rondör.
Detta då fem nya akter ansluter startfältet.

Det amerikanska rock n´roll-bandet The Mercury Riots är ett av dem, och gruppen har rykande färska debutskivan “In Solstice” i bagaget.
Bandet bildades 2019 som ett allstar-projekt inom undergroundscenen och har snabbt vuxit i popularitet. Så pass att de snodde åt sig utmärkelsen “Rising Star” på Hard Rock Hell Music Festival 2022.

The Gems såg dagens ljus så nyligen som 2023 och har på kort tid gjort sig ett namn i rocksfären. I januari brakade debutplattan “Phoenix” rakt in på den svenska albumlistans tredjeplats och gjorde avtryck även ute i Europa samt i USA.

De rutinerade, riffsäkra damerna har bland annat omvittnat starka Thundermother på meritlistan, och de låter hälsa att en energibomb till liveshow är att vänta i Borlänge.

Hårt svängande The Gems planerar höja pulsen på årets upplaga av Alivefestivalen. Foto: Gustaf Sandholm Andersson
Hårt svängande The Gems planerar höja pulsen på årets upplaga av Alivefestivalen. Foto: Gustaf Sandholm Andersson

Unga kraftpaketet Hästspark är bärare av ett budskap, en vilja att yngre band ska ges mer möjligheter att visa upp sina talanger och uppträda live. På Alive sker just detta, och som ledmotiv kan publiken redan nu hålla hårt i höftböjarna då Hästspark förfogar över en dräpande tung brygd av stoner rock och doom.

I det mullrande, metalliska universum som Horndal gjort till sitt, trivs aviga metoder med svårhanterligt blyfeta, medryckande riff och en industritematisk framtoning. Efter den synnerligen hyllade plattan “Lake Drinker” sätter de nu laddat liv i nya alstret “Head Hammer Man”.

Albumet utgör en hyllningsdikt till motstånd, gemenskap och trotsanda som finns i Horndal. “Head Hammer Man” tonsätter berättelsen om Alrik Andersson, vars hjältehistoria inte berättats – förrän nu.

Killing Your Highness bildades sommaren 2023 med målet att lira kaxig, framfusig rock. I december tog Borlängebandet på sig sina gula jackor och gick upp på scenen för första gången.
Sedan dess har de haft dem på sig och har inga planer på att ta av dem. I februari släpptes debutsingeln “Get Out” och i sommar gör de dynamitbetonad debut på Alive-scenen.

Patrik Schultz, vd och marknadsansvarig för Alive, ser med glädje på dagens tillskott i sommarens högljudda festivalbrigad.
– För varje år som går växlar Alive upp tempot. Därför är vi väldigt glada över att kunna presentera vår första amerikanska liveakt i The Mercury Riots.
Han fortsätter i festivalens sommarpeppade kommuniké:
– Tillsammans med The Gems, Hästspark, Horndal och Killing Your Highness kan man säga att vi har fått pricken över i:et i Alive på plats. Vi bjuder på underhållning av högsta klass, säger Schultz.

Alives festivalchef Patrik Schultz, här i sällskap av fyrbente polaren Elvis. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv
Alives festivalchef Patrik Schultz, här i sällskap av fyrbente polaren Elvis. Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Alivefestivalen 2024 tilldrar sig Folkets Park i Borlänge, den 4–6 juli.

Liveakter klara för sommarens festival är: Bolaget, Medina, Mando Diao, Carola, Adaam, Petter, The Soundtrack of Our Lives, Stiftelsen, Mimikry, Peg Parnevik, Amanda Bergman, Anis Don Demina, The Mercury Riots, Sofie Svensson & Dom Där, Rifforia, Ballinciaga, The Gems, Yaeger, Isaac & The Soul Company, Dom Första, AllaVet, SoLonely, Tungsten, Tryin’ Within, Lastkaj 14, Horndal, Ärkepucko, Not Safe for Work, Hästspark, Killing Your Highness

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS