Bild på UF-ungdomar.
Genom UF-företagande får eleverna träna på att samarbeta och lösa problem.
Foto: Pressbild

Rekordmånga unga driver UF-företag i Dalarna

DALARNA. Antalet gymnasieelever som driver UF-företag slår rekord i Dalarna. Det visar ny statistik från Ung Företagsamhet (UF).

Under läsåret 2023/2024 är det hela 1 071 elever som startar UF-företag. Det är en ökning med åtta procent jämfört med förra året. Framför allt ökar UF-företagandet på ekonomiprogrammet samt bygg- och anläggning.
– Dagens unga är morgondagens medarbetare och entreprenörer så det här är otroligt bra och viktigt. Vi arbetar varje dag för att alla unga i Dalarna, oavsett val av program och bakgrund, ska få möjlighet att utveckla sin företagsamhet. Genom oss får unga verktyg att utveckla sitt självledarskap. De ökar sitt självförtroende och får större egenmakt över sin framtid. Det vinner både de unga och samhället på, säger Lisa Staffas Lundqvist, regionchef Ung Företagsamhet Dalarna.

Genom UF-företagande får eleverna starta och driva riktiga företag under skolgången. De tränar därmed på en rad förmågor såsom samarbetsförmåga, problemlösning, initiativrikedom och kreativitet. Erfarenheterna har eleverna också nytta av i sitt framtida arbetsliv oavsett vilken bransch de väljer att jobba inom.

 

Du kanske också år intresserad av:
Ungt ludvikaföretag tog storslam
Klimatsmart braständare vann pris på UF-mässa: “Ett fantastiskt engagemang”

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS