Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Lions president Göran Hedman överlämnar Lionsstatyetten 2022 till Aditya ”Adi” Deb.
Foto: Lisa Björklund

Pris till ungdomsledare på is

LUDVIKA. 2022 års Lionsstatyett gick till Aditya ”Adi” Deb, från Grängesbergs Bandyklubb (GBK). Priset fick han för sitt engagemang med ”Skridskokul”. – Det är fantastiskt, jag är lite överraskad, säger han.

Statyetten delades ut i Ishallen i Ludvika där Grängesberg Bandyklubb Ungdom spelade under kvällen. Under en kort paus höll GBK:s ordförande Kent Engström ett inledande tal innan priset överlämnades.
– Han har varit aktiv i vår styrelse sedan fyra år tillbaka. Samt har varit projektledare i vårt mycket lyckade projekt Skridskokul. Då tror jag att ni vet allihop vem jag menar. Det är Grängesbandyns egen Adi, sa Kent Engström i mikrofon från en av läktarna.

Efter applåder från alla närvarande räckte Göran Hedman, Lions president, över en statyett. Aditya Deb fick även en bukett blommor och en presentcheck på 5 000 kronor.
– Det här är en fantastisk uppmuntran för mig att fortsätta arbetet, säger Adi.

Aditya Deb med statyett i hand.
Aditya Deb är projektledare för Skridskokul.

Skridskokul är en verksamhet för barn och ungdomar där både nybörjare och de som åkt lite skridskor förut, får möjlighet att prova på och komma i gång helt gratis.
– De behöver inte lova någonting eller betala någonting. De får känna om de vill fortsätta eller om det var en engångsupplevelse. Sen kan de bestämma, säger Aditya och fortsätter:
– Varenda gång när vi kör på Grängesvallen på lördagar har vi minst 100 personer på isen. När jag beställer bullar, köper jag alltid 125-150. Det finns ett intresse. Det är roligt att se att det lockar så många.

Han är från Indien, arbetar på Hitachi Energy i Ludvika och var själv nybörjare på isen när han kom till Sverige. Nu är han en av frontfigurerna i GBK. Vanligtvis brukar Adi ha med sin dotter när Grängesbergs ungdomar spelar bandy. Denna kväll var hon dock sjuk och fick stanna hemma.
– Hon skulle ha varit med och sett mig få priset, det hade varit roligt.

Aditya Deb med presentkort på 5000 kronor.
Sveneric Åkerlund, Lions, Aditya Deb, Kent Engström, GBK, och Göran Hedman, Lions.

Sedan 1967 har Lionstatyetten delats ut för att uppmärksamma personer som gjort en föredömlig insats inom ungdomsidrott eller annan ungdomsverksamhet. I fjol gick det till Olle Andersson från Ludvika Bowlingklubb och året dessförinnan till Gitta Karelius i Ludvika Ridklubb.
– Det är ungdomsledare inom idrott och kultur som får det här priset, säger Göran Hedman.
– Vi vill lyfta fram dem så att de ska känna sig motiverade att fortsätta sin verksamhet inom ungdomsledarskapet. Grängesbandyn har aldrig tidigare fått något så det var på tiden att någon därifrån fick priset.

Lions Ludvika
Klubbens ändamål är att främja och aktivt delta i samhällsnyttig verksamhet av humanitär, social och kulturell art, främst lokalt i Ludvika kommun, samt skapa en anda av samförstånd mellan jordens folk.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!