Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
På kvällen under torsdagen den 9 november inträffade en skottlossning mot en butik på Vallgatan på Bullermyren. Nu söker polisen vittnen.
Foto: Karin Diffner

Polisen söker vittnen efter skottlossning

BULLERMYREN. Polisen söker vittnen till den skottlossning som inträffade på Bullermyren i förra veckan. Särskilt vikt läggs vid om någon sett en person som sprungit eller cyklat omkring i området.

Det var torsdagen den 9 november vid 19.30-tiden som det inträffade en skottlossning vid Ängsplan, Bullermyrens centrum. Tre skott avlossades mot fasaden till en butik där det fanns människor, men någon person skadades inte.
Skottlossningen resulterade i ett stort polispådrag, området spärrades av på kvällen och genomsöktes med hundar. Polisen har genomfört dörrknackning och hållit förhör, men någon eller några misstänkta påträffades inte under de första dagarna.
En förundersökning om mordförsök samt grovt vapenbrott har inletts. Nu går polisen ut och vädjar till allmänheten om tips:
“Det är av yttersta vikt att man hör av sig till polisen om man har gjort iakttagelser runt 19.30-tiden torsdagen den 9 november”, skriver polisen på sin hemsida.
Eftersom gärningspersonen har flytt från platsen är polisen särskilt intresserad av sådana iakttagelser.
“Om man har mött en person som springer eller cyklar omkring i området vid denna tidpunkt är vi mycket intresserade av att få denna information till oss.
Även andra iakttagelser är av vikt”, skriver polisen.
Den som har sett eller hört något uppmanas ringa till polisen på 114 14 och begära “tips” när man kommer till talsvar. Det går också att mejla tips via hemsidan polisen.se.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!