Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Poäng till Falu BS i division 2-fotbollen

FALUN. Falu BS blev mållöst i senaste omgången av division 2 norra Svealand. Men poäng blev det efter 0–0 på bortaplan mot Viggbyholms IK. För Korsnäs IF blev det första förlusten i division 3.

Falu BS, som i fjol vann division 3, har nu spelat nio matcher i division 2-serien och laget har hamnat lite i ingenmansland.
Det är nio poäng till kvalplatsen till division 1 och sju poäng ned till en negativ kvalplats.
I senaste omgången spelade FBS alltså 0–0 borta mot Viggbyholms IK inför 156 åskådare.

Nästa match lirar Falu BS söndagen den 9 juni hemma mot Hudiksvalls Förenade FF som är två poäng bakom i tabellen.
Leder serien gör nykomlingen Enköpings SK, två poäng före FC Arlanda.

Efter åtta matcher utan förlust fick Korsnäs IF åka hem från Gävle utan poäng. Hemmalaget Åbyggeby FK vann med 3–2 (0–2) inför 65 åskådare.
KIF såg ut att ha ett grepp om matchen halvvägs, med två sena mål i första halvlek av Joakim Hagbohm och Karl Henniger ledde laget med 2–0.
Men i andra halvlek vaknade Gävleklubben till och vände till seger med 3–2. Det avgörande målet kom i den 85:e minuten.

Förlusten innebär att Söderhamns FF nu har lika många poäng, 22, som Korsnäs IF. Avståndet till trean Helges IF är sex poäng.
Nästa match spelar Korsnäs IF fredagen den 7 juni och då mot Söderhamns FF i en tidig seriefinal.