Philip Hellström Bängs. Speedway
Philip Hellström Bängs.
Foto: Niclas Bergvall

Philip tillbaka i Masarna – som ska köra i allsvenskan

AVESTA. Den gångna säsongen höll Masarna till i division 1, speedwayens tredje division. Säsongen 2024 ska klubben köra i allsvenskan och förberedelserna pågår för fullt. Bland annat är det klart att Philip Hellström Bängs återkommer. – Det känns sjukt bra att köra för Masarna igen, säger Philip.

Inför fjolårets säsong tackade Masarna nej till en plats i den högsta serien. I stället valde Avestaklubben att köra i division 1 – och det blev lyckat. Masarna vann serien och fick för några veckor sen grönt ljus från Svemo att köra i allsvenskan.
– Det är mycket positivt att Masarna är på banan igen efter en viss omorganisation och kommer att köra i Allsvenskan från nästa säsong, säger Mikael Karlsson, sportansvarig på Svemo Track Racing, på klubbens hemsida.
För Masarna var det givetvis ett välkommet besked.
– Det känns givetvis väldigt skönt att få ett positivt besked så här snabbt så att vi kan börja jobba med nästa säsong. Nu får vi möjligheten att på riktigt visa upp våra lokala förare för Mas-publiken och samtidigt ge dom chansen att utvecklas här på hemmaplan, säger ordförande Lucas Dahl på hemsidan.

Det blev också snabbt klart att 34-årige Tommy Jonsson från Upplands Väsby blir lagledare. Tommy har växt upp med sporten och kommer närmast från elitserieklubben Västervik.
– Masarna har alltid legat mig varmt om hjärtat och är en klubb man alltid känt sig välkommen då man besökt, så när klubben hörde av sig var det inget svårt beslut. Efter en hel del kontakt med klubben under sommaren om framtidsplaner, visioner och lagbygge kände jag att vi var på samma bana kring dem och hoppas vi kan tillsammans nå dessa mål i allsvenskan 2024, säger han.
Tommy är för övrigt son till Per Jonsson som blev världsmästare 1990. Fyra år senare skadade han sig vid en seriematch i Polen och är sedan dess rullstolsburen.

Ordförande Lucas Dahl om rekryteringen av Tommy:
– Jag är väldigt glad att välkomna Tommy till vår klubb. Vi har letat efter en person med goda ledaregenskaper och ett brett speedwaykunnande, när vi fick tips om Tommy kändes det rätt direkt.
Klart är att 20-årige Philip Hellström Bängs återvänder till klubben.
– Det känns sjukt bra att köra för Masarna igen då jag har saknat banan och att tävla framför hemmapubliken, säger han på hemsidan.

Även Avestasonen Alexander Liljeqvist, 30 år, är tillbaka i Masarna.
– Det känns oerhört bra att få dra på sig Masvästen igen. Jag är i stort sett uppväxt på banan i Brovallen, och det är alltid roligt att få köra inför hemmapubliken. Det känns verkligen roligt att få vara med på nystarten som klubben gör, och en eloge till de som sett till att man kan starta i allsvenskan nästa säsong, säger han.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS