Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Inomhusorientering har blivit allt mer populärt och Avesta OK anordnar ibland enklare träningspass inomhus. Förra söndagen tränade en mix av unga och gamla i Domarhagen. Bakre raden: Thomas Nyberg, Marlene Engström, Ola Janhager, My Sandberg, Michael Blixt, Fredrik Borgström, Peter Nilsson, Sofia Nilsson och Maria Strömberg. Mellersta raden: Malte Borgström, Noel Engström, Smilla Engström, Lowe Sandberg Janhager, Leiah Sandberg Janhager och Simona Nilsson. Sittande längst fram: Timea Löwdin, Louie Hardyson, Truls Backius Dahlvik och Tiril Backius Dahlvik.
Foto: Kenneth Johansson

Orienterare bryter ny mark – inomhus

AVESTA Orientera inomhus? Jo, det går att göra och faktum är att denna variant blir allt populärare. Under vinterhalvåret anordnar Avesta OK några enklare träningspass inomhus.

För den oinvigde låter det möjligen konstigt att orientera inomhus men faktum är att den varianten vuxit och blivit allt mer populär.
– Det är bara under de senaste åren den har kommit. Och det finns några stora tävlingar, till exempel en tävling i Stockholm som jag tror har tio våningar så då blir det mycket löpning, berättar Thomas Nyberg i Avesta OK.

Världens största tävling är Stockholm Indoor Cup och den genomfördes i år i två olika skolor.
Även AOK har inomhusorientering på programmet men då i en betydligt enklare form, i en sporthall.
– Vi har inte gjort det så avancerat, det är mest en rolig grej. Det är mycket en lek, men för de som är färska så är det bra träning.
– Vi har haft någon träff i Domarhagen och i höstas hade vi tre gånger i Skogsbohallen. Vi gör det också för att hålla i gång dem under vintern. Det är ett roligt avbrott, och vi kommer nog att köra någon gång till i vinter.

Är inomhusorienteringen som ni anordnar mest avsedd för barn?
– De viktigaste är barnen men det är nyttigt för vuxna också. Det gäller att passa kartan.

Har ni även medlemmar som åker i väg på inomhustävlingar?
– Jag vet att Lucas Wanner har varit i Stockholm och tävlat och att det är några som har varit i Mora, säger Thomas.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 7, 2020.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!