Under våren sker byggstart av vad som under andra halvan av 2022 ska resultera i att Falubor kan börja bebo första etappen av nya kvarteret “Amazonen” i Hälsinggården.
Foto: BoKlok

Nytt Falukvarter växer fram

FALUN. Platsen är Hälsinggården. Formatet är lägenheter i storlek om 2-4 rum och kök. Antalet är i första etappen 26. – Vi utesluter budgivning i försäljningen vilket gör att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt, meddelar Marie Strand som är projektchef vid byggherren BoKlok.

Det av Skanska och Ikea ägda fastighetsföretaget Boklok uppger att man årligen skapar cirka 1 200 bostäder.
Nu ska 26 av dessa byggas i Hälsinggården.
Lägenheterna i fråga är i utförande om tvåor, treor och fyror.
Kvadratmeteromfattning landar för dessa på 55, 72 och 85. Boendeform är bostadsrätt och med priser som startar på 1 395 000 kr, med boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta från cirka 4 970 kronor per månad för en tvårumslägenhet.

Projektchef Marie Strand:
– De här bostäderna byggs som en del av vår nya version av våra lägenhetshus. Resultatet är ett samarbete mellan arkitekt Thomas Sandell och Boklok. Fokus har legat på att utveckla den utvändiga arkitekturen och miljön.
Hon utvecklar:
– Interiört ser de mer eller mindre likadana ut, och är lika smart planerade som alltid. Alla förändringar som gjorts bygger på vår grundtanke om att kunna erbjuda hållbara hem som man ska ha råd att bo bra i.

Vidare framhåller man från bostadsaktörens sida att lägenheterna säljs rättvist, vilket tar sig uttrycket att dessa fördelas genom en offentlig turordningsdragning, som i pandemihänseende avlöpte digitalt. Häri avgörs vem som får välja bostad som nummer ett, två och så vidare.
Försäljningen inleddes den 23 mars.
– Vi tycker att vårt tillvägagångssätt är det mest rättvisa. Att göra det online är ju lite annorlunda från hur vi brukar göra, men det är samma princip, förklarar Marie Strand.

Och avrundar:
– Vi utesluter budgivning i försäljningen vilket gör att slutpriset aldrig blir mer än man förväntat sig och det tycker vi är viktigt.
Det nya kvarteret i Hälsinggården har fått namnet “BoKlok Amazonen”, och innehåller även en andra etapp som ska resultera i ytterligare 27 lägenheter för vilka säljstart ännu ej fastställd. Totalt innefattar projektets helfigur således 53 lägenheter.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS