Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Invigning av nya ungdomsavdelningen på Hedemora stadsbibliotek.
Karolina Bohlin, Maria Hed och Kerstin Ydrefors är bibliotekarier på Hedemora stadsbibliotek och har arbetat med att skapa den nya ungdomsavdelningen.
Foto: Privat

Ny ungdomsavdelning har invigts

HEDEMORA. Nyligen invigdes den nya ungdomsavdelningen på Hedemora stadsbibliotek. “Vi har köpt in många nya böcker, efter önskemål från ungdomarna, vi ville gärna ha med de unga mycket i processen”, säger ungdomsbibliotekarien Kerstin Ydrefors.

26 barn och ungdomar kom till invigningen där det bland annat bjöds på mingeltrolleri med Edvin Erlandsson. Deltagarna fick även så kallade bookie bags med sig hem.
– Egentligen har vi gjort om hela ungdomsavdelningen, bland annat med nya bokhyllor som är lite lägre. På så sätt blir böckerna lite synligare. Dessutom har vi fått in fler soffor och läsfåtöljer och det finns nya möjligheter för att stänga in sig mer för att kunna läsa ostört, säger Kerstin Ydrefors.

Invigning av nya ungdomsavdelningen på Hedemora stadsbibliotek.
Edvin Erlandsson visade trolleritricks på invigningen, där Anton och Alfred var två av de yngre besökarna. Foto: Privat

Två nya bord, för läxläsning eller brädspel, har också kommit på plats.
– Inredningen är ljudabsorberande så detta ska både vara en plats att umgås och hänga på samtidigt som man ska kunna sitta ner och läsa en bok i lugn och ro, säger Kerstin Ydrefors.

Utbudet av böcker har utökats en hel del.
– Vi har köpt in många nya böcker och då lyssnat på ungdomarnas önskemål, vad de vill läsa för slags böcker. Bland annat har vi mycket nytt inom manga och serier, säger Kerstin Ydrefors.

Invigning av nya ungdomsavdelningen på Hedemora stadsbibliotek.
I början av maj var det festlig invigning av den nya ungdomsavdelningen på Hedemora stadsbibliotek. Foto: Privat

Fler nyheter är utlåning av tv-spel.
– Det har vi inte erbjudit tidigare. Och vi har även köpt in fler brädspel, som man kan låna och spela här på biblioteket. Man får dock inte låna hem dem. Hela ungdomsavdelningen har blivit större rent fysiskt, eftersom vi har flyttat på en annan avdelning, säger Kerstin Ydrefors.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!