Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
IK Brage. Fotboll. Superettan. Borlänge
IK Brage ligger tvåa i superettan.

Ny trepoängare för IK Brage

BORLÄNGE. Det kom 2 219 åskådare för att se IK Brage ta säsongens fjärde seger i superettan. Efter mål av Henry Sletsjøe och Adil Titi besegrades Östersund med 2-1. – Det var en bra inställning och ingång till matchen, säger tränare Janne Mian på klubbens hemsida.

Borlängeklubben har fått en mycket bra start på säsongen och när sju matcher är spelade har laget bara förlorat en enda match. Den starka starten innebär att Brage ligger på andra plats, tre poäng bakom Landskrona BoIS.
Hemmamatchen mot Östersund spelades i ett skönt försommarväder och Henry Sletsjøe gav hemmalaget ledningen i den 17:e minuten.
Kvitteringen kom i den 34:e minuten, men tre minuter senare återtog Brage ledningen efter mål av Adil Titi.

Fler mål blev det inte i en match där Brage skapade en hel del.
– Det var en bra ingång till matchen. Det som krävs för att vinna matcher i den här ligan är att ha alla grunder; inställning och det hårda jobbet, säger Janne Mian.

Mittfältaren, och målskytten, Adil Titi tyckte det var kul att vara tillbaka på Vallen efter två bortamatcher:
– Det är alltid otroligt kul att vara tillbaka på Vallen. Det är alltid folkfest här, det blir ännu bättre när man vinner, säger han på klubbens hemsida.
Nästa match spelar Brage lördagen den 18 maj borta mot nykomlingen IK Oddevold.
Därefter är det hemmamatch mot Degerfors IF torsdagen den 23 maj.