Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Multiinstrumentalisten, producenten och låtskrivaren Nelly Malou gör med en ljudbild som ofta lutar åt det blå-lila-skimrande, elektroniska och experimentella inom bedroom-popgenren.
Foto: Pressbild

Ny singel och debut-EP för Nelly Malou

BORLÄNGE. Borlängeartisten Nelly Malou släppte den 5 november debut-Ep:n ”I Like You Better In White”. Från de djupaste, mörka skogarna i Dalarna alstras Nelly Malous ambivalenta ljudlandskap där dova syntar står i fokus tillsammans med känsloladdade melodier och nyskapande noter.

Multiinstrumentalisten, producenten och låtskrivaren Nelly Malou gör med en ljudbild som ofta lutar åt det blå-lila-skimrande, elektroniska och experimentella inom bedroom-popgenren, en spännande entré på det svenska musiklandskapet.
Lyriken på Nellys musik är rå, konfessionell och direkt. Det handlar ofta om kärlek, brustna hjärtan och kvinnlig frigörelse. Detsamma gäller hennes debut-EP ”I Like You Better In White”, som är en break-up EP i ordets rätta bemärkelse och skildrar en giftig av-och-på relation. Ep:n avslutas med fokusspåret ”Déjà Vu” som formulerar ett starkt uppbrott och avslut.
Nelly Malou bjuder på en rå, intim och utlämnande känsla genom låtarna. För henne har skrivandet av EP:n varit en viktig process i att ta tillbaka sin egen makt och värdighet. Där säger hon allt hon tänkt men aldrig vågat säga tidigare, och hoppas att genom låten kunna få fler att känna att de får en chans att få ta tillbaka sista ordet.

Nelly Malou gör med en ljudbild som ofta lutar åt det blå-lila-skimrande. Foto: Pressbild

Nelly började producera sin egen musik 2014 och har sedan dess testat och experimenterat sig fram på egen hand för att hitta sitt nuvarande sound.
Hon har så länge hon kan minnas använt musiken som en ventil och tillflyktsort när allt annat runt omkring har varit kaosartat.
Musiken hon skapar kan beskrivas som alternativ pop, där lyssnaren ofta hör mörka syntar och orientaliska inslag. Där rösten inte bara förmedlar handlingen, utan även används som ett instrument i sig.
För att binda ihop det elektroniska med det organiska. Det är viktigare för henne att förmedla en stark känsla än att allt ska låta perfekt, står att läsa i pressmeddelandet.
– Ep:n har en röd tråd från start till slut. Från insikten om att relationen inte kommer hålla – till att bli lämnad – och sedan att kunna ta tillbaka makten, säger Nelly Malou om Ep:n.
Ep:n är en uppföljning på singeln ’One Second’ som släpptes den 15 oktober 2021.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!