Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Ny seger för Falu BS i tvåan

FALUN. Tredje raka matchen utan förlust, då hakar Falu BS på i toppen av division 2 mellersta Svealand. Senast blev det 2–0 mot IK Franke på bortaplan.

Nykomlingen Falu BS föll den 27 april hemma mot FC Arlanda med 1–3. Efter det har det blivit två segrar och en oavgjord och FBS har nu häng på toppen.
Mot Västeråsklubben IK Franke, som överraskat hittills, blev det seger med 2–0 inför 75 åskådare. Målskyttar var Ibat Younis och Saadeddine Hamdi.

Ny match för FBS lördagen den 25 maj hemma mot Västeråsklubben Skiljebo SK. Ett SSK som bara vunnit en av åtta matcher.
Leder serien gör Enköpings SK och FC Arlanda som med sina 20 poäng är sex pinnar före Falu BS.

En säker i länsderbyt mot Kvarnsvedens IK. Så gick det för Korsnäs IF – som toppar division 3 södra Norrland.
Sju omgångar spelade av fotbollstrean och Korsnäs IF har fortsatt ett grepp om förstaplatsen. De sex segrarna och en oavgjord innebär att KIF är tre poäng före Söderhamns FF.

Senast vann de länsderbyt borta mot Kvarnsvedens IK med 3–0 efter två snabba mål av Isak Källberg (andra minuten) och Joakim Hagbohm (nionde).
I andra halvlek ökade Joakim Hagbohm på till 3–0 med sitt andra mål.
Lördagen den 25 maj spelar Faluklubben nästa match och då hemma mot tabelltrean Helges IF.

Inför 65 åskådare hemma på Slätta IP körde Slätta SK över IFK Stocksund i damernas fotbollstvåa.
Stor matchvinnare blev Linda Csagola som stod för ett hattrick.

Slätta SK har haft en jobbig inledning på division 2 mellersta Svealand och inför hemmamatchen mot IFK Stocksund hade det blivit endast tre poäng på fem matcher.
Men nu vann Slätta SK och det med besked.
Efter en mållös första halvlek kom målen, först 1–0 av Hanna Galante Carlström i den 56:e minuten.
När fem minuter återstod av matchen blixtrade Linda Csagola till, och det tre gånger.
39-åringen fixade nämligen ett hattrick inom loppet av fyra minuter. Slutresultat: 4–0 i hemmafavör.

Söndagen den 26 maj spelar Slätta SK nästa match och då ånyo på hemmaplan. För motståndet svarar Enköping, i nuläget en poäng bakom det gulsvarta Falulaget.