Hedemora Energis huvudkontor på Ivarshyttevägen
Hedemora Energi har sitt huvudkontor på Ivarshyttevägen i Hedemora. Bolaget har nu inlett projekteringsarbetet för en ny fjärrvärmeanläggning som ska säkra det framtida behovet av värme i både Hedemora och Säter.
Foto: Sara Flodin

Ny fjärrvärmeanläggning projekteras

HEDEMORA/SÄTER. Hedemora Energi har inlett projekteringsarbetet för en ny fjärrvärmeanläggning. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att detta ska “säkra vårt framtida behov av värme i såväl Hedemora som Säter”.

Antalet kunder till Hedemora Energi som värmer upp sin bostad med fjärrvärme blir allt fler. “Fjärrvärme är en pålitlig, stabil och miljövänlig uppvärmningsform. Inte minst har den senaste tidens variationer i el- och bränslepriser fått många Hedemora- och Säterbor att se över sina värmekällor. Rekordmånga har sedan valt att ansluta sig till fjärrvärmenätet”, skriver Hedemora Energi i ett pressmeddelande.

Anders Engdahl, vd för Hedemora Energi
“Vi är glada över att nu ta steget till att projektera för en ny fjärrvärmeanläggning. Det är en viktig framtidssatsning och ett sätt att säkra kommande generationers behov”, säger Anders Engdahl, vd för Hedemora Energi. Foto: Pressbild

Ökningen av fjärrvärmeabonnenterna innebär även att underhållsbehovet i bolagets fjärrvärmeanläggningar växer. Man påpekar även att anläggningarna i centrala Hedemora och Säter har använts länge.
– Vi är glada över att nu ta steget till att projektera för en ny fjärrvärmeanläggning. Det är en viktig framtidssatsning och ett sätt att säkra kommande generationers behov, säger Anders Engdahl, vd för Hedemora Energi, i pressmeddelandet.

Det nyligen inledda projekteringsarbetet väntas pågå till och med 2025. Efter det är planen att Hedemora Energi ska inleda arbetet med att bygga ny fjärrvärmeanläggning.
– Vi har en rad viktiga utvecklingssteg framför oss och jag vill betona att exakt hur det här kommer att fortskrida är en del av projekteringens uppdrag att visa. Vi arbetar för fullt med att säkra en trygg och väl fungerande fjärrvärme, säger Anders Engdahl.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS