Jultomte tillsammans med ett barn.
Jultomten från Skyltsöndagen år 2021.
Foto: Unika Ludvika

Julmys med skyltsöndag och lotteridragning nalkas

LUDVIKA. Snart går vi in i december och nedräkningen till jul börjar. – Det är en jättekul årstid som man ser fram emot, säger Veronica Lindgren, centrumutvecklare på Unika Ludvika.

Till att börja med blir det Julmys i Grängesberg fredagen den 1 december. Till evenemanget kommer UF-företag, föreningar och utställare för att visa upp sig och sälja exempelvis godis och hantverk. Det blir även tomteparad och fiskdamm.
Aktiviteterna pågår mellan klockan 16:00 och 19:00.
– Det är en gammal tradition där de brukar tända flera hundra marschaller, säger Veronica.

Ett par dagar senare är det dags för Skyltsöndagen. Då kan alla barn lämna önskelistor till tomten, som har sitt vardagsrum på Carlaplatsen.
Lions har julloppis i den före detta Byxshopen och i Festsalen på Folkets Hus blir det julmarknad. För musikunderhållningen står Saxdalens Manskör och Fredagskören.
– Churros-vagnen kommer, vi har en smed på Garvarns torg och så blir det lite tango. Alla butiker skyltar sina fönster. Det är väldigt brett, hela programmet finns på Unika Ludvikas hemsida.

Ett nytt inslag under Skyltsöndagen är att Odd Fellows har öppet hus i ”Brödralogen” på Tingshusgatan 5. Även Stadshuset, Mötesplats Näringsliv och Ludvikas tre hotell har öppet hus.
– Hotellen är väldigt nyrenoverade och fina och kommer ha guidad visning varje heltimme.

Den 9 december är det sedan dags för dragning i Lions presentkortslotteri. I potten finns vinster på upp till 100 000 kronor. Unika Ludvika har delat ut cirka 60 000 lotter till butiker i Ludvika kommun.
– Dragningen sker vid Lilla scenen på Carlaplatsen klockan 13:00. Då har vi också utdelning av pokalen för finaste julskyltningen i butikernas fönster. Vi har röstning på Unika Ludvikas Facebooksida, alla får vara med och rösta.

Veronica med presentkort i hand.
“Det går att köpa Unika Ludvikas presentkort på Bröderna Bergströms i Smedjebacken. Man laddar dem med den summan man vill, det är en bra julklapp”, säger Veronica Lindgren. Foto: Lisa Björklund

Den 10 december är det andra advent och sen behöver man inte ha tråkigt länge alls för på onsdagen är det lucia. Då startar även Musikhjälpen, ett samarbete som görs med Radiohjälpen samt SVT och Sverige Radio för att samla in pengar för ett humanitärt ändamål. Temat i år är: ”Ingen ska behöva dö av hunger”.
Musikhjälpen pågår mellan den 13 och 15 december och direktsänds från Växjö. I Ludvika pågår insamlingen i ”Subwaylokalen” och kommer att direktsändas på Ludvika kommuns hemsida.
– Det blir nog tre riktigt bra dagar. Vi har fått in många förslag och idéer. Till exempel att pynta granen, modevisning, musik och att måla dalahästar. Bössan heter: ”Hela Ludvika skramlar”, den är öppen redan nu. Vi har inga kända artister men några lokala hoppas vi på. Det blir musikquiz och bingo. Nu hoppas vi bara på snö på Skyltsöndagen, det är den största önskan, avslutar Veronica Lindgren.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS