Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Marknadens Tivoli är beläget på Folkets hus-parkeringen och marknaden drar igång i dag klockan 12.00.
Foto: Sara Flodin

Nu är det marknad i Ludvika

LUDVIKA Från fredag till söndag denna helg, den 5-7 april, arrangeras vårmarknad längs Fredsgatan i Ludvika. – Det kommer bli en klassisk marknad, lovar arrangör Lars-Åke Wallenstein.

Cirka 65 knallar kommer sälja på marknaden. Lars-Åke garanterar att det kommer gå att köpa mycket ätbart på marknaden; godis, donuts, churros, ost, rökt korv kokosbollar, men även smycken, kläder och leksaker.
Årets marknad är placerad på Fredsgatan från Eriksgatan och nedanför Systembolaget. Ett kvarter längre söderut än tidigare år. Denna förändring gör att Lars-Åke tror att trafiken kommer flyta på bättre än tidigare år.
– Engelbrektsgatan blir avstängd ovanför Evas kiosk, förklarar arrangör Lars-Åke Wallenstein som ber att trafikanter ska ta en annan väg än den som går förbi Systembolaget.
Tivolit kommer vara, som tidigare, på Folkets hus-parkeringen.

Näringslivsenheten på Ludvika kommun sponsrar marknaden med ett par extra Bajamajor, något som Lars-Åke är tacksam för.
– Det är en viktig detalj, konstaterar han.
Oavsett vad vädergudarna hittar på hoppas arrangören att Ludvikaborna hittar ut ur sina bohag och besöker stadens marknad.
– Jag tycker att man ska passa på att gå ner på stan när det händer något. Det är många knallar som kommer hit för att folk handlar av dem. Det är kul om de vill komma tillbaka till marknaden.
Redan i höst planerar Lars-Åke nästa marknad, denna blir mellan den 18 och 20 oktober.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!