Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Norbergs BK:s alla brottare som var med i Bergslagscupen.

Norbergs unga brottare tog hem 15 medaljer

NORBERG. Att Norbergs BK är en framgångsrik brottarklubb är ingen nyhet. De senaste åren har de briljerat många gånger på brottningsmattan. Nyligen gjorde de just detta i Skinnskatteberg.

Nu är tävlingssäsongen i gång och för inte så länge sen var Norbergs BK till Finland med en stor trupp för att tävla i Kalle Mäkinen Cup.
Där placerade sig Rami Amairi Alizadeh tvåa i 33 kilosklassen och Lina Airaksinen på tredje plats i 42 kilo. Dessutom kom Mohin Kharoti fyra i den tuffa viktklassen 62 kilo och Oskar Löfgren trea i 68 kilo. På prispallen hamnade även Piotrek Krawczyk i 85 kilo.
NBK kom sjua i lagtävlingen som vanns av Spårvägen.

Norbergs BK:s trupp i Finland. Foto: Privat

Väl hemma igen åkte klubben till Skinnskatteberg för att vara med i Bergslagscupen. Och det blev en hel del framgångar, bland annat vann klubben lagtävlingen två poäng före Spårvägens BK och 16 poäng före trean BK Athén.
Totalt blev det 15 medaljer varav fem av den ädlaste valören – det vill säga guld.

Här har ni NBK-are som tog sig upp på prispallen.