Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
KSM3
KSM3 är ett av banden som spelar på Hedemora Out n´ Loud den 20 april. består i dag av följande medlemmar: Johan Johansson (ex-KSMB med flera), Peter Ampull Schölander (ex-KSMB med flera), Rickard Donatello (Lolita Pop, Kaj Holst med flera) samt Robert Eriksson (Hellacopters, Strindbergs med flera).
Foto: Pressbild

Musikaliskt smörgåsbord dukas upp

HEDEMORA. Den 20 april är det dags för Hedemora Out n’ Loud igen. “Vi bjuder på ett grymt och varierat smörgåsbord”, säger Stefan “Cuba” Arnesson, en av arrangörerna.

På scen denna lördag står följande band: KSM3, Young Rich & Pitiful (från Hedemora), Black Larsson & Knegarna, Uncle Bucket samt Blow Me Up.

I pressutskicket skriver Out n´ Loud följande om KSM3: “KSM3 är resultatet av en turbulent tid,då musiker , låtskrivare och grundbultar i banden KSMB och Fas3 bestämde sig för att musik, glädje och vänskap var att föredra framför otrevligheter och förtal. Glädje är starkare än ilska och värme är skönare än kyla. Det är vad KSM3 vill sprida när de framför egna gamla och nya låtar på ett sätt som inga andra klarar av”.

Young Rich & Pitiful
Hedemoras postpunkhjältar Young Rich & Pitiful spelar på Out n´ Loud i hemstaden för sjätte gången. Foto: Pressbild

“Cuba” påpekar att Hedemoras postpunkhjältar Young Rich & Pitiful nog är bekanta för den flitige besökaren till Out n´ Loud.
– Detta blir nämligen sjätte gången som de beträder vår scen. Dock är det cirka två och ett halvt år sedan sist och ett album, ett par singlar och en ny trummis har tillkommit sen sist, säger “Cuba”.

Black Larsson & Knegarna
Black Larsson & Knegarna sprider, enligt pressutskicket “en svettig och tung rock ‘n’ roll-energi med influenser av tidig 70-talsrock, punk och progg”. Foto: Pressbild

Black Larsson & Knegarna har medlemmar med bakgrund i olika Stockholmsband och, enligt pressutskicket, sprider de “en svettig och tung rock ‘n’ roll-energi med influenser av tidig 70-talsrock, punk och progg”.

Uncle Bucket
Dalapop presenterar Borlängebandet Uncle Bucket som spelar “progressiv metal för de som inte kan koncentrera sig”. Foto: Privat

Som brukligt samarbetar arrangörerna med DalaPop för att lyfta fram artister från Dalarna. Denna gång äntras scenen på Stadshotellet av Borlängebandet Uncle Bucket som spelar “progressiv metal för de som inte kan koncentrera sig”.

Blow Me Up
Falubandet Blow Me Up kommer också till Hedemora Out n´ Loud. Foto: Pressbild

Dessutom kommer Falubandet Blow Me Up till Out n´ Loud. Så här beskrivs de i pressutskicket: “2023 gick tre omusikaliska grabbar från Faluns mörkaste bakgator ihop, fast beslutna om att tillsammans föra pop-punkens ösiga men melodiska skönhet tillbaka till samhällets finrum. Resultatet av detta ser ni i Blow Me Up”.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!