Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Gagnefs kommunalråd Fredrik Jarl (C) och Per Wikström, ordförande för IK Segros isbanesektion, vid invigningen av den nya multiarenan Proppens Arena, vid Bäsna skola. Tidigare under sommaren invigdes även Göte Hed Arena på andra sidan Dalälven, i Sifferbo.
Foto: Pär Sönnert

Multiarenor har invigts i Bäsna och Sifferbo

BÄSNA/SIFFERBO Två multiarenor har invigts i Gagnefs kommun, tack vare Göte “Proppen” Hed. Genom pengar från hans minnesfonden finns nu Göte Hed Arena i Sifferbo och Proppen Arena i Bäsna.

I stället för att klippa ett brukligt blågult band öppnade Gagnefs kommunalråd Fredrik Jarl (C) en av dörrarna till arenan och släppte in några glada barn medan han förkunnade multiarenan “Proppens Arena” i Bäsna för invigd.

– Vi börjar med att flickorna och pojkarna i IK Segros lag för tioåringar spelar fotboll. Sedan spelar de lite bandy och basket för att visa upp några av de sporter som går att utöva här, så länge de nu orkar i värmen, säger Per Wikström, ordförande för IK Segros isbanesektion.

Kommunalrådet är jätteglad över att kommunen nu kan stoltsera med två splitternya multiarenor.
– Det är fantastiskt. Det enda jag som kommunalråd har varit med och gjort är att besluta om fördelningarna av pengarna ur fonden. Resten har ideella krafter gjort. Det här blir ett lyft för Bäsna och för barnen i byn. Det är en väldigt fin arena som uppmuntrar till spontanidrott, sade Fredrik Jarl.

Han påpekade även att det är Göte Heds fond som har möjliggjort arenorna i Bäsna och Sifferbo.
– Det är kul att pengarna kommer till användning på ett så här bra sätt. pengarna har legat låsta i fonden sedan 2003, säger Fredrik Jarl.

Åtskilliga ideella timmar har lagts ner på att riva den gamla sargen på isbanan intill Bäsna skola och sedan gräva och jämna ut ytan för den nya arenan.
– Vi är jättetacksamma för detta. Nu kan vi ha idrottslektioner på den fina multiarenan. Tack till IK Segro och till Göte Hed, sade Anna-Lena Stenqvist, rektor på Bäsna skola.

Tidigare under sommaren invigdes Göte Hed Arena i Sifferbo. Tvärs över Dalälven, i Bäsna, har arenan i stället döpts efter Götes smeknamn, Proppen.
– Göte var elektriker. Hans föräldrar hade affär här i Bäsna och han växte upp här innan de flyttade till Sifferbo, berättar Bäsnabon Johnny Hellsten.

Fotnot: Göte Heds fond skapades av hans pappa, Ivar Hed, efter Götes bortgång i början av 2000-talet. Syftet med fonden var från början att bygga en simhall i Gagnefs kommun men riktlinjerna ändrades sedan till att pengarna ska gå till föreningar som huvudsakligen bedriver verksamhet för barn och unga i Djurås, Djurmo, Sifferbo och Bäsna. Tidigare har även Djurmo/Sifferbo IF fått pengar från fonden, för byggnationer på Djurmo IP.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 35, 2020.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!