Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Elin Fränberg, som är projektledare på Krylbohus, visar upp ett av de möblerade lägenheterna på Fridhemsgatan i Krylbo. ”Nu fortsätter renoveringen för att göra fler möblerade lägenheter”, förklarar Elin.
Foto: Sara Flodin

Möblerade lägenheter blev en succé

KRYLBO. Krylbohus har iordningställt möblerade lägenheter på Fridhemsgatan i Krylbo, vilka blivit populära. – Nu fortsätter renoveringen för att göra fler möblerade lägenheter, förklarar Elin Fränberg som är projektledare på Krylbohus.
SJ har tidigare haft övernattningsrum i fastigheten och beståndet följde med när Krylbohus tog över 2018.
– Vi fick lite förfrågningar på om vi hade möblerade rum att hyra ut för längre perioder och gjorde en liten möblerad lägenhet på prov på Brunnbäcksvägen i Karlbo som vi började hyra ut, berättar Henrik Brossman som är förvaltningschef.
– Och den var fullbelagd hela tiden, inflikar Elin.
Elin Fränberg och Krylbohus förvaltningschef Henrik Brossman har mycket på gång inom företaget. Foto: Sara Flodin
– Då förstod vi, eftersom det var en sådan hög efterfrågan, att vi skulle fortsätta utveckla det här med möblerade rum.
Företaget inledde med att renovera ett våningsplan i huset på Fridhemsgatan. Lägenheterna, som Henrik tycker håller hotellstandard, visade sig bli populära.
– Det var så många som hörde av sig att vi inte hade möjlighet att hjälpa alla, förklarar Elin.
Sex lägenheter är färdigställda och nu renoveras ytterligare sju lägenheter på andra våningsplanet i huset som ligger nära Krylbo station och cirka 100 meter från älven. Lägenheterna totalrenoveras och 80-tals standarden byts ut till en modern inredning.
– Nu går det undan. Vi blåser ur allt och gör om det helt. Rubb och stubb, allt blir nytt, förklarar Henrik.
Rummen har dusch och toalett, ett skrivbord, litet kylskåp samt tv, men kök, uppehållsrum tvättstuga och ett arbetsrum är gemensamt för de boende. Uthyrningen sker månadsvis.
– Det är inte vanliga hyresgäster utan vi riktar oss mot företag, stafettläkare och liknande.
Huset, med de möblerade lägenheterna, ägdes tidigare av SJ. Foto: Sara Flodin
Elin försäkrar att alla som bott i lägenheterna har varit ”oerhört nöjda” Främst är det företag samt läkarstuderande som hyr in sig i lägenheterna.
– I dagsläget kostar det 4 500 kronor per månad att hyra en av de möblerade lägenheterna, inklusive wifi, men en höjning av hyran kan ske inom snar framtid. Studenter får 1 000 kronor rabatt.
– Tittar man omkring här på orten är det många övernattningsplatser som blivit lite gamla. Det är väl en anledning till att vi är populära, tror Henrik.
Fotnot: Krylbohus reserverar sig för eventuella prisjusteringar.
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!