På många av reservaten i Dalarna har Länsstyrelsen i år behövt minska underhållet.
Foto: Pressbild

Mindre skötsel och ved i Dalarnas naturreservat

DALARNA. Sommaren är här och det är många som besöker länets naturreservat. I många av reservaten har länsstyrelsen i år behövt minska underhållet. De har inte heller möjlighet att köra ut ved till alla grillplatser. Det minskade underhållet är en anpassning till att den statliga naturvårdsbudgeten har minskat.

I flera av länets naturreservat har länsstyrelsen i år minskat underhållet. Det påverkar bland annat vandringsleder där det inte röjs och hålls efter på samma sätt som tidigare. Vid flera av reservaten minskar också tillgången på ved.
Det kommer heller inte kunna städas och tömmas sopor vid rastplatserna.
– Vi har i år fått betydligt mindre resurser än tidigare år. Därför behöver vi prioritera vilka insatser vi kan genomföra i våra naturreservat. Vi hoppas att besökarna har förståelse för detta och att vi tillsammans kan hjälpas åt till exempel genom att ta med skräpet hem, säger Anders Mogård, enhetschef för enheten för naturförvaltning i ett pressmeddelande.

Det här ska du tänka på
Håll koll om det är eldningsförbud!
Just nu är det eldningsförbud i stora delar av länet. Som privatperson har du ett eget ansvar att inte orsaka bränder. Håll koll på var det är eldningsförbud med hjälp av Länsstyrelsens hemsida.
Ta med ved om du ska grilla!
Som besökare är det bra att ha som vana att ta med egen ved om du planerar att grilla i länsstyrelsens naturreservat. I vissa reservat finns det ved utkört, men som besökare kan du inte räkna med att ved finns på plats.
Du får inte elda med material från naturen!
Det är inte tillåtet att såga ner träd, bryta grenar eller liknande för att elda med om veden är slut.
Ta med dig skräpet hem!
Ta med dig en extra påse på utflykten, så du kan ta med dig ditt skräp hem.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS