Max Awander har öppnat Hundbutiken i Säter, på Badstugatan. “Det blir kul att få jobba med sitt intresse”, säger Max, här tillsammans med dottern Alice (snart 3 år) och schäfern Parina.
Foto: Pär Sönnert

Max har öppnat butik för människans bästa vän: “Läget är jättebra”

SÄTER. Max Awander har öppnat Säters nyaste butik. Hundbutiken i Säter slog upp dörrarna den 1 september, ett stenkast från Salutorget. “Läget är jättebra och det gick väldigt smidigt att hitta en ledig lokal”, säger Max.

Säterbon Max Awander är uppvuxen med hundar och har haft hund hela livet.
– Min mamma hade hunduppfödning redan innan jag föddes så hundarna har alltid varit med mig, säger Max som är uppvuxen i Borlänge men numera bosatt i Säter.

För ett år sedan startade han eget företag, inom produktutveckling.
– Det handlar om alla möjliga sorters produkter, förklarar han.

Hundintresset gör att han ofta tränar med hundarna och schäfern Parina är även tjänstehund inom Hemvärnet, där Max är engagerad.
– Men jag har märkt att utrustningen som används inte var riktigt anpassad, det fanns möjlighet att utveckla utrustningen mer. Jag spånade lite mer och kom fram till vilka förbättringar jag skulle vilja göra. Men för att få leverera till en myndighet, som Försvarsmakten, så måste jag ha en etablerad verksamhet först, berättar Max Awander.

Skylten utanför butiken har Max Awanders flickvän gjort. “Jag har anlitat henne som konstnär”, säger han. Foto: Pär Sönnert

Därför började han planera för att öppna en hundbutik i Säter.
– Det finns ingen djuraffär här. Folk har redan hittat hit, fler utsocknes än Säterbor hittills tror jag. Jag har inte så mycket hundmat inne ännu, det finns lite olika idéer kring hur man ska tänka kring maten. Jag förespråkar ett bra foder som sedan kan kompletteras med kosttillskott, om det behövs.

I butiken finns bland annat selar, koppel och även en liten hörna för kattägare.
– Det är jättekul att kunna jobba med sitt intresse. Dessutom kan jag jobba med produktutvecklingen härifrån butiken. Tanken är att dela min tid mellan butiken och produktutvecklingen även om det blir lite mer fokus på butiken i början, säger Max Avander.

Max Awander (här med dottern Alice, snart 3 år) är uppvuxen med hund och har nu öppnat en butik som säljer mat och produkter till hundar. Foto: Pär Sönnert

Var det svårt att hitta en lokal?
– Nej, det gick väldigt smidigt. Jag skrev ett inlägg i Facebookgruppen “Säters Anslagstavla” och fick fem svar direkt. Sedan blev det den här lokalen, på Badstugatan, läget är jättebra.

Bemötandet från kunderna har varit positivt.
– Och det gäller att jag lyssnar på kunderna och vad de vill ha. Utan kunderna finns ju inte butiken kvar, säger Max Awander.

Facebook
"Vi går in på 13:e året 2024, det känns ganska ofattbart".
"Många vill äta sådan här mat och då finns det inte så många alternativ när det gäller julbord".

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS