Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Massor med bilder från studentavslutningen på Avestavallen

Solen sken på studenterna när Karlfeldtgymnasiet genomförde sin skolavslutning på Avestavallen på fredagen. – Tack alla elever för att ni jobbat så bra, sa rektor Rolf Engman.

Solen sken, lärarna log och studenterna jublade!
Det var en glädjens eftermiddag på Avestavallen på fredagen när eleverna på Karlfeldtgymnasiet tog studenten.

En annorlunda student i en annorlunda värld. Coronapanedmin har påverkat oss alla och årets studenter har haft det jobbigt.
Men ledningen och elevkåren på skolan hittade en lysande lösning på problemet att inte ha stora folksamlingar.
Utplacerade på några meters avstånd på naturgräset kunde eleverna “fira” av sina tre år på skolan.
Dessvärre kunde inte anhöriga närvara, men känslan var ändå att studenterna fick en värdig avslutning efter tre år på gymnasiet.
– Tack för att ni har lyssnat på rekommendationerna och tack alla elever för att ni jobbat så bra, sa rektor Rolf Engman.

Festligheterna startade strax efter 12-tiden på fredag och avslutades med utspring från arenan när klockan hade passerat halv två.
Då hade eleverna bjudits på ett par timmar med bland annat musikuppträdande av Linus och hans Hejdukar och Amanda Bergman och Petter Winnberg från grammisvinnaren Amason.
Men också utdelning av totalt 21 stipendium, tal av kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson (S) och inspelade tal av skolminister Anna Ekström och forna NHL-stjärnan Nicklas Lidström.
Isacsson hade bjudit in skolministern, som dock inte kunde komma. Ekström hyllade dock i sitt tal eleverna och även skolans lyckade idé till en bra skolavslutning.
– Tack för alla uppoffringar ni har gjort och tack elevkåren och skolledningen. Utan er hade inte den här dagen blivit så här lyckad, påpekade Lars Isacsson.

För rektor Rolf Engman var det en speciell skolavslutning, det var nämligen hans sista innan han kliver in i pensionärslivet.
– Nu blir det studenttal, sa Rolf Engman – och det blev i musikens tecken.
Inte helt oväntat eftersom det är hans stora intresse.
Bland annat spelade ensembeln “Det ordnar sig” av Timbuktu och “Without you” av Avicci.
Klockan 13.29 var det dags för tillställningens sista mening från rektor Engman.
– Härmed förklarar jag läsåret avslutat.
Sedan väntade utspring från två olika platser och utanför stod föräldrar och anhöriga – ivriga att få träffa sina studenter.

Lite senare får ni fler bilder – då från några av klassernas utspring från Avestavallen.[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!