Maria Linder, regiondirektör.
Maria Linder, regiondirektör.
Foto: Jonas Bilberg, Region Västmanland

Maria Linder blir ny regiondirektör

VÄSTMANLAND. Maria Linder blir ny regiondirektör i Region Västmanland. Hon har varit tillförordnad regiondirektör under några månader och efter en rekryteringsprocess kommer hon att fortsätta uppdraget.

Efter en gedigen rekryteringsprocess, där både regionstyrelsens presidie och fackliga parter varit involverade, har Region Västmanland valt att låta Maria Linder fortsätta, nu som ordinarie region-direktör.
– Maria Linder har gjort ett mycket bra arbete som tillförordnad regiondirektör med stort fokus på att leva upp till de förväntningar som finns på rollen och från politikens sida har vi stort förtroende för henne, säger Mikael Andersson Elfgren (M), regionstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.
Maria Linder är i grunden civilingenjör och tar med sig erfarenhet från olika områden i sitt nya uppdrag. Hon har haft rollen som tillförordnad regiondirektör sedan hösten 2023 och innan dess var hon direktör i regionen med ansvar för regional utveckling (exempelvis näringslivsfrågor, kultur och infrastruktur).

Maria inledde sin bana inom dåvarande landstinget 2012, som ansvarig för kollektivtrafiken, då med en gedigen erfarenhet från olika roller nationellt och internationellt inom kollektivtrafikområdet.
– Jag har fått prova på rollen som regiondirektör under hösten och vill gärna fortsätta i den rollen permanent. Jag har som en grund erfarenhet från några av regionens kärnområden, kollektivtrafik och regional utveckling. När det gäller hälso- och sjukvården har jag fått möjlighet att fördjupa mig i frågorna under perioden som tillförordnad regiondirektör och jag känner mig trygg med den kompetens som finns inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, säger Maria Linder, i pressmeddelandet.

I sin roll som region-direktör kommer hon att fokusera på ett tydligt ledarskap för att få en ekonomi i balans, att stötta sina medarbetare och regionens chefer i deras viktiga uppdrag att säkra välfärden framåt genom att utveckla verksamheterna.
– Mitt kanske viktigaste uppdrag är att stödja regionens politiker så de kan utföra sin viktiga uppgift på bästa sätt, säger Maria Linder.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS