Falu BS fotbollsgrabbar födda 2009 får nu Falu kommuns mångfaldspris.
Foto: Privat

Mångfaldspris till unga fotbollsambassadörer

FALUN. Falu BS P14 får kommunens mångfaldspris. Detta för en mentalitet grundad i att alla är välkomna till laget. Där fotbollsglädje bidrar till vänskap, inkludering och mångfald, framhåller Falu kommun. – Vi är väldigt ödmjuka och tacksamma att vi får det här priset, säger en glad Pär Borgersen, huvudtränare för laget.

I kommunens pressmeddelande ställs frågan hur laget möjliggör de helt öppna spjäll som råder för antal spelare.
Dörren står ständigt öppen för peppade lirare, vilket Pär Borgersen förklarar är ett grundkriterium i lagets verksamhet.
– Det har varit en självklarhet ända sedan vi började träna killarna i fotboll. Alla som vill ska kunna komma hit och spela boll, oavsett bakgrund och om man vill göra det mycket eller någon gång ibland.
– Vi vill bygga ett lag med alla och har många bra ledare. Vi har även en grupp spelare och ledare som är väldigt seriösa. Även när vi inte tränar så är de på Kopparvallen och spelar. Det har blivit en fritidsgård, säger Pär till Falu kommun.

Prissumman (10 000 kronor) investeras också den i fortsatt stark gemenskap.
– För oss är det väldigt mycket pengar, som gör att vi kan fortsätta utveckla sammanhållningen och laget. Kanske blir det någon typ av läger där alla kan vara med, säger Borgersen.

Kommunstyrelsen fattar beslut om vem som ska få mångfaldspriset.
Liza Lundberg (S) är ordförande:
– Falu BS P14-lag och ledare är verkligen värdiga vinnare av årets mångfaldspris. Arbetet de gör är ett bevis för att fotbollen är en möjliggörare för att förena barn och unga med olika bakgrunder och sudda ut barriärer.

Motiveringen lyder bland annat “I Falu BS P14 välkomnas alla pojkar födda 2009 som vill spela lagfotboll, i laget finns ett 40-tal pojkar från hela Falun med olika bakgrunder. Fotbollen blir inte minst en arena för social inkludering och mångfald. Ur laget har det vuxit fram en stor grupp fina killar med bra sammanhållning och kamratskap som sträcker sig genom hela Falun.”

Prisutdelning sker på kommunfullmäktiges möte den 12 december.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS