Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Tomten där det misstänkta mordet har begåtts är avspärrad.
Foto: Sara Flodin

Man misstänks blivit mördad

LUDVIKA. En 40-årig man har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord på en sunnansjöbo i 70-års åldern. Den häktade mannens psykiska tillstånd ska nu undersökas.

Under lördagsförmiddagen den 13 april inkom uppgifter som gav polisen anledning till att åka till en adress i Sunnansjö.
– En person ringer 112 för att larma dit polisen, förklarar åklagare Eva-Lena Jansson för Lokalt i, men hon vill inte berätta när mordet kan ha begåtts.
På plats anträffades en avliden man i 70-årsåldern inomhus i en villafastighet där omständigheterna pekade på att han bragts om livet. En man i 40-årsåldern befann sig på platsen och blir gripen av polis.

Åklagaren vill inte avslöja om polisen funnit någon teknisk bevisning mot den frihetsberövade 40-åringen. Foto: Sara Flodin

Brottsplatsen spärrades av och polisens tekniker genomförde en initial brottsplatsundersökning och en förundersökning gällande mord inleddes. Den gripne mannen anhölls senare under lördagen efter beslut av åklagare. 40-åringen som larmade är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Åklagaren vill inte gå in på om någon teknisk bevisning finns mot mannen. Enligt tingsrättens beslut ska en läkarundersökning av den brottsmisstänkte psykiska tillstånd göras, en så kallad paragraf 7-utredning. Åtalets tid går ut den 14 maj.
– Vi får se om vi är klara då eller inte, klargör åklagaren.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!