Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
I årets Raggarrally, som firade 30 år, gick rutten från Borlänge via bland annat Smedjebacken och Ludvika. På bilden syns en “1927 Dodge Business Sedan”. I den satt dess ägare Jan Hallman tilssammans med Petter Högberg, Sabrina Karlsson och Madeleine Sjögren.
Foto: Christer Gustafsson

Lyckat rally slog deltagarrekord

LUDVIKA/BORLÄNGE. Lördagen den 27 maj arrangerades Raggarrallyt av Yankee Car Club (YCC). Rutten var cirka tolv mil lång och gick från Borlänge – via Smedjebacken, Ludvika, Grangärde, Tuna Hästberg – och tillbaka till Borlänge igen. – Det var otroligt lyckat, säger Christer Gustafsson, styrelsemedlem i YCC.
“1957 Chevrolet Bel Air”. I bilen sitter Kjell Andersson och Kerstin Björneby. Foto: Christer Gustafsson

Raggarrallyt har YCC arrangerat sedan 1994 och i år slogs rekord med över 400 deltagande bilar. Loppet är ett av de större i Dalarna och det var många som tog sig en titt på raggaråken längs med vägarna. Under rutten var det tio stopp med tipsfrågor och på ett ställe påträffades ett mer fysiskt prov berättar Christer Gustafsson.
– Det var ett manöverprov med bollkastning.

Karta över Raggarrallyts rutt 2023. Foto: Pressbild

På målgången vid YCC:s nya klubbstuga på Metallgatan i Borlänge möttes raggaråken av spelande trubadurer. De sista bilarna kom runt klockan sju på kvällen och vid halv åtta var det prisutdelning.

“Dodge Custom Royal”, troligtvis från 1958. Foto: Christer Gustafsson

– 15 priser delades ut med gåvor från olika företag. Bland annat var det en bilstereo, säger Christer Gustafsson och tillägger:

– De som åkte i år har skött sig jättebra med städningen, det var mycket mindre att städa efteråt mot vad det brukar vara. Det är roligt att arrangera det här, alla är så glada och trevliga.

Start och mål var på YCC:s klubblokal i Borlänge. Foto: Christer Gustafsson
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!