Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Flera höbalar, som den till vänster i bild, stals under Skördefest i södra Dalarna.
Foto: Pär Sönnert

Lyckad skördefest – men stöld av halmbalar irriterar arrangörerna

SÄTER/HEDEMORA/AVESTA. Skördefest i södra Dalarna blev välbesökt, trots regnet på lördagen. “Folk är luttrade efter den här sommaren och vill ut ändå”, tror Olle Bengtsson, organisatör av skördefesten, som dock är irriterad över att flera av skördefestens höbalar har stulits.

När Lokalt i slår en signal till Olle Bengtsson har det gått ett par dagar sedan skördefesten avslutades. Arrangemanget hölls hos ett 40-tal matproducenter i Säter, Hedemora och Avesta kommun.
– Mycket lyckat. Vi har inte hunnit prata med alla deltagande matproducenter ännu men de som vi har pratat med har sagt att det gick väldigt bra. Folk kom ut och åkte runt även på lördagen när det regnade så mycket, säger han.

Så regnet var inget hinder?
– Nej, folk är nog rätt luttrade efter den här sommaren och vill ut ändå. De har regnkläderna redo i bilen, säger Olle Bengtsson.

Olle Bengtsson, organisatör för Skördefest i södra Dalarna och senapsmakare på Liss-Ellas Senap, är nöjd med skördefesten som arrangerades förra helgen. Foto: Pär Sönnert

Ett par nya besöksmål var med i skördefesten.
– Och även de är nöjda, även om de inte har något att jämföra med då detta var första gången. Folk handlade på väldigt bra hos matproducenterna. Känslan är att folk vill värna om de lokala produkterna, säger Olle Bengtsson.

Enda smolket i glädjebägaren är att flera av föreningens höbalar, som skördefestens skyltar är fastsatta i, har stulits.
– Det råder brist på halm så folk har väl snott våra höbalar för att kunna mata sina egna djur. Det är tråkigt, det blir mycket jobb för oss att ordna fram nya höbalar till nästa år. Vi har återanvänt dessa i flera år, om man förvarar en höbal bra så kan den hålla i flera år. Vi får väl sätta lite span på höbalarna nästa år, säger Olle Bengtsson, lite på skämt och lite på allvar.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,212229"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!