Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Ludvika stadslopp fick 10 000 kronor i stipendium av Sparbankstiftelsen Dalarna.
Foto: Pressbild

Ludvika stadslopp får stipendium

LUDVIKA. Strax före starten av Ludvika stadslopp, som arrangerades den 13 maj, delade Sparbankstiftelsen Dalarna ut ett stipendium på 10 000 kronor.

Under prisutdelningen höll Roger Hemming, en av Sparbankstiftelsens förtroenderåd i Västbergslagen, ett tal som löd så här:
“Ludvika stadslopp motiverar till fysisk aktivitet som främjar hälsa och välbefinnande för alla deltagare.
Ludvika stadslopp har med mottot “gå, lunka, löp för hela familjen” skapat ett motionslopp och en tävling för alla oavsett ålder, kön och träningsbakgrund.
När pandemin slog till visade Ludvika stadslopp prov på stor flexibilitet genom att snabbt ställa om till både virtuella och coronaanpassade stadslopp. Detta säkerställde att stadsloppet kunde fortsätta trots den rådande pandemin.
Svenska friidrottsförbundet har lyft fram Ludvika stadslopp som ett föredöme, vilket visar på den höga kvaliteten och professionalism som präglar arrangemanget.
Ludvika stadslopp är en värdig mottagare till ett av Sparbanksstiftelsen Dalarnas stipendium, och vi är övertygande om att era insatser har haft och kommer att fortsätta ha en positiv inverkan på såväl individ som samhälle.
Därför överlämnar vi ett stipendium om 10 000 kr till er.”

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!