Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
fotboll

Lovisa fixade tre poäng till Kvarnsvedens IK

BORLÄNGE. Oj, så viktig den segern var! Kvarnsvedens vände och vann borta mot Västanfors och det avgörande målet skickade Lovisa Lennartsson in. I samma serie, division 2 mellersta Svealand föll Islingby mot serieledaren.

Skulle Kvarnsvedens IK haka på i toppen av fotbollstvåan krävdes tre poäng i bortamatchen mot Västanfors IF.
Men det såg länge jobbigt ut för Kvarnsvedens IK som låg under med 2-3 en bit in på andra halvleken.
Men då kom vändningen efter mål av Emma Lindén (3-3) och Lovisa Lennartsson (4-3). Övriga mål gjordes av Astrid Norman och Elin Sandås.

Segern innebär att Kvarnsvedens IK ligger femma – åtta poäng efter serieledande Östervåla IF.
Det är för övrigt ÖIF som KIK ska möta i nästa omgång på hemmaplan. En match som spelas söndagen den 19 maj.

Nykomlingen Islingby IK vet hur det är att möta Östervåla IF – senast föll Borlängeklubben med 0-4 mot tabellettan efter att det stått 0-0 fram till minut 52.
Islingby (tre poäng hittills) spelar hemma söndagen den 19 maj, då mot bottenkollegan Upsala IF (fyra poäng).