Lövhöjdens musiksällskap
När Lövhöjdens kulturförening utövar musik själva kallar de sig för Lövhöjdens musiksällskap. Här är en bild på sällskapet, tagen efter julkonserten i december. Från vänster: Anna-Karin Arkeberg (sång), Bengt Olerås (bas och sång), Dag Fredrixon (gitarr och sång), Jakob Knabäck (slagverk och sång), Anna Knabäck (sång), Daniel Andersson (dragspel) och Anna-Lena Olerås (tvärflöjt och sång).
Foto: Privat

Lövhöjdens kulturförening i Arkhyttan presenterar vårens kulturprogram

ARKHYTTAN. Nystartade Lövhöjdens kulturförening har flera arrangemang på gång under våren. Arkhyttans kapell blir navet i föreningens verksamhet. “Lövhöjden är den gamla fastighetsbeteckningen på kapellet så vi återupplivade det gamla namnet”, förklarar Dag Fredrixon, som är kassör i föreningen.

Lövhöjdens kulturförening grundades i våras och vill erbjuda en mötesplats med kulturutbud där lokala utövare, inom olika kulturyttringar, kan erbjudas en scen.
– Vi var flera i byn som var engagerade i kapellet, som är en utmärkt lokal för konserter eller utställningar. Det bor många musiker i Arkhyttan och vi tog kontakt med varandra och bildade föreningen, berättar Dag Fredrixon.

Först ut under vårens program blir en eftermiddag med Astrid Lindgren som tema, nu på söndag den 25 februari.
– Björn Sundmark kommer att berätta om mat och hunger i Astrid Lindgrens böcker. Björn är en känd profil i litteraturkretsar och sitter bland annat med i juryn för Alma (Astrid Lindgren Memorial Award) och har forskat på ämnet Astrid Lindgren, berättar Dag Fredrixon.

Gerda Sundmark
Gerda Sundmark, från Arkhyttan, fick Säters kommuns kulturungdomsstipendium 2023. Den 25 ferbruari ställer hon ut sin konst i Arkhyttans kapell. Foto: Privat

Björns systerdotter Gerda Sundmark, från just Arkhyttan, fick i höstas Säters kommuns ungdomskulturstipendium och hon medverkar också under eftermiddagen.
– Hon ställer ut sin konst i kapellet under söndagen. Dessutom kommer Lövhöjdens musiksällskap att spela låtar från Astrid Lindgrens värld. Vi från föreningen kallar oss för Lövhöjdens musiksällskap när vi själva utövar musik, förklarar Dag Fredrixon.

Den 16 mars har man kafékväll med öppen scen i kapellet.
– Vi får se vad det blir då. I princip är det fritt fram för alla att uppträda. Det finns många i närområdet som sjunger och spelar, vi hoppas att vi kan locka någon av dem att ta ton, säger Dag Fredrixon.

Den 27 april hålls en konsert med riksspelmännen Caroline Eriksson och Leif Johansson spelar låtar från Södermanland och Uppland. Dessutom stället Daniel Küng ut sin konst.
– Och så avslutar vi vårens program med en försommarkonsert med Lövhöjdens musiksällskap den 1 juni. Tanken är att vi ska presentera någon lokal konstnär eller liknande som kan ställa ut i lokalen under våra arrangemang, säger Dag Fredrixon.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,350430"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS