Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Lise-Lotte Sörensen
Efter fyra år som fastighetschef inom Hedemorabostäder tar Lise-Lotte Sörensen nu klivet upp till vd-posten i bolaget, samt i Hedemora Kommunfastigheter. “Detta ska bli en spännande och mer utmanande roll”, säger “Lotta” som hon kallas.
Foto: Privat

“Lotta” axlar vd-posten: “Utmanande”

HEDEMORA. Lise-Lotte Sörensen blir ny vd för Hedemorabostäder och Hedemora Kommunfastigheter. Hon tillträder tjänsten i mitten av augusti. “Jag får en spännande och mer utmanande roll”, säger “Lotta” som varit fastighetschef på Hedemorabostäder i fyra år. “Det känns fantastiskt bra med ´Lotta´”, tycker Daniel Andersson (S), ordförande för Hedemorabostäder.

Beskedet kom för snart två veckor sedan. Det blir Lise-Lotte Sörensen som tar över vd-posten i Hedemorabostäder och Hedemora Kommunfastigheter efter Erik Kristiansson som entledigades av styrelsen i början av året.
– Vi har haft en process på två månader och det var 72 sökande till tjänsten så vi hade ett stort urval att jobba med. Vi hade många starka och bra kandidater bland dem och det känns fantastiskt bra med “Lotta”, tycker Daniel Andersson.

Daniel Andersson (S) är sedan april styrelseordförande för både Hedemora bostäder och Hedemora kommunfastigheter
“Det känns fantastiskt bra med ´Lotta´”, tycker Daniel Andersson (S), ordförande för Hedemorabostäder om att Lise-Lotte Sörensen blir ny vd för bolaget, samt för Hedemora Kommunfastigheter. Foto: Privat

Att hon redan jobbade inom företaget var kanske ingen nackdel?
– Nej, det är klart att det var en stor fördel att hon har koll på företaget och Hedemora, med alla samhällen runt omkring, sedan tidigare. Men det var inget avgörande för att hon skulle få jobbet, betonar Daniel Andersson.

Vad har företaget för utmaningar framöver?
– Först och främst måste vi försöka lösa alla vakanser, alla tomma lägenheter som vi har i Långshyttan, Garpenberg och Vikmanshyttan. Där behöver vi Lottas alla tankar och idéer kring vad vi kan göra för att lösa det.

Thomas Källström
När den tidigare vd:n Erik Kristiansson entledigades av styrelsen i början av året klev Thomas Källström (bilden) in som tillförordnad vd. Han kommer att fortsätta i den rollen tills Lise-Lotte Sörensen tillträder den 12 augusti. Foto: Privat

Daniel Andersson lyfter även en kommande fasadrenovering av ett par fastigheter i närheten av “Esso-rondellen” som ett större projekt som väntar.
– Arbetet inleds i sommar och de båda husen kommer att få Hedemoras finaste fasader. Sedan väntar vi på vad som händer med skolutredningen, det kan bli mycket som ska göras med skolorna och de eventuella jobben kommer att landa på Kommunfastigheter. Vi har mycket på gång, säger han.

Vad känns bäst med “Lotta” som ny vd?
– Jag gillar att Lotta, tillsammans med flera andra inom Hedemorabostäder, hart ett väldigt driv när det gäller återvinning. Ett sunt och bra miljötänk. Jag hoppar att det kommer att hända mycket bra på den fronten framöver, säger Daniel Andersson.

Lise-Lotte Sörensen tillträder vd-posterna den 12 augusti. Fram till dess fortsätter Thomas Källström som tillförordnad vd.
– Hon har en del saker att slutföra och sedan ska hon ha lite semester, såklart. Thomas fortsätter till augusti. Han är pensionär och jag antar att han ser detta som ett tillfälligt avbrott från pensionärslivet, säger Daniel Andersson.

Lise-Lotte Sörensen
Efter fyra år som fastighetschef inom Hedemorabostäder tar Lise-Lotte Sörensen nu klivet upp till vd-posten i bolaget, samt i Hedemora Kommunfastigheter. “Detta ska bli en spännande och mer utmanande roll”, säger “Lotta” som hon kallas. Foto: Privat

Huvudpersonen själv säger att hon sökte jobbet eftersom hon ville få chansen att jobba lite mer strategiskt.
– Detta ska bli en spännande och mer utmanande roll. Det är en del nya saker att sätta sig in i. Jag trivs på Hedemorabostäder som har många bra medarbetare, säger Lise-Lotte Sörensen.

Vad ser du för utmaningar för de båda bolagen framöver?
– Vi har ju en del vakanser i några kommundelar och vi måste fortsätta med att minska dem. Jag tror att det rör sig om ett 70-tal tomma lägenheter i dagsläget. Dessutom ska vi bland annat anställa en lokal strateg igen och jobba mycket med förbättringar och utveckling, säger Lise-Lotte Sörensen.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!