Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
EXTRAMATERIAL

Låt oss ge din bil lite extra omvårdnad

Vilka är era kunder?
– Alla är välkomna. Både privatpersoner och företag kan komma till oss, oavsett vilket bilmärke eller ålder det är på fordonet. Vi vill verkligen lyfta värdet av att ta hand om bilen för att öka fordonets livslängd men även för ökad trivsel och säkerhet.

Vad menar ni med säkerhet?
– Nu när den mörka årstiden kommer så är det speciellt viktigt att ha rena rutor för en trygg och säker körning. Rutorna samlar på sig föroreningar på både utsidan och insidan som kan störa sikten, vilket syns tydligare nu när solen ligger lågt. Att insidan är ren hindrar rutan från att imma igen då den lätt gör det när det är fuktigt ute. Strålkastarna utsätts bland annat för stenskott och vägdamm, vilket gör att de kan behöva få sig en polering för att ge bästa ljus på vägen. Är det djupare stenskott så kan även våtslipning och sedan polering behövas.

Vad är bilvård?
– Bilvård är ett hantverk som kräver stor kunskap och noggrannhet och med rätt behandling så kan din bil bli lika fin som en ny bil. Vi polerar, vaxar, ozonbehandlar med mera. Till exempel så kan det vara klokt att tvätta och vaxa bilen innan snön kommer för att skydda lacken från föroreningar och salt som används på många vägar för att undvika rostskador längre fram.

Varför ska man välja er?
– Tillsammans har vi nästan 50 års erfarenhet av bilvård, en bredd av kunskap och stort engagemang. Kim Hansson kommer närmast från Prima Glans och Ari Saloranta från Bilia i Västerås. Vi tvättar både in- och utvändigt med miljövänliga proffsprodukter vilket ger ett mycket bra resultat.

Gör ni något som sticker ut?
– Vi sätter även solfilm och skyddsfilm. Just solfilm är väldigt bra för att hålla ner temperaturen i bilen så att AC:n inte behöver jobba så hårt, men även för att skydda bilklädseln.

All bilklädsel, både tyg och skinn, blir påverkade av värmen vilket gör att strukturen förstörs och det slits mycket snabbare. För skinn så kan vi hjälpa till med skinnvård för att behålla lädrets kvalitet och kemtvätt för all textil för att öka dess livslängd.

Bilvårdscenter – när kvalitet spelar roll!

 

Fakta Bilkompaniet
Adress: Bergsnäsgatan 2, Avesta
Tel: 0226-47 23 47
Öppettider: Mån – Fre 07-16
Hemsida: https://bilkompaniet.se/avesta/

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!