Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Alexander Larsson – ”den äldre”. “Det känns inspirerande att kliva in och möta Fagersta. Det vore fint att tvåla dit dem som den gamla Norbergsgrabb jag är”, framhåller han angående premiärmatchen i årets division 3 södra Norrland.
Foto: Kenneth Johansson

Larsson nyckelspelare i AAIK-truppen

AVESTA. Efter två säsonger i division 4 är nu Avesta AIK tillbaka i trean. En av nyckelspelarna i årets trupp är målfarlige ytterforwarden Alexander Larsson.

24-årige Alexander Larsson är fotbollsfostrad i Norberg, men nu har han inlett sin fjärde raka säsong i Avesta AIK.
– Jag var ju med när vi åkte ur trean förra gången. Men vi har bra kvalitet i truppen nu och har tempot i oss, vilket jag tycker vi visade mot Mora i cupen.
– Jag tror att det kommer bli ett roligt år, säger Alexander.

Larsson siktar högt och tror inte alls att Avesta kommer bli något lag som kämpar i botten.
– Jag siktar hellre högre och har ett tufft mål än att bara säga att vi skall hålla oss kvar. Jag tror att vi kan vara med i toppstriden, i alla fall topp fem. Men det stora målet är att hålla oss kvar och etablera oss i trean.

Under fjolårets division 4-säsong svarade Alexander för 14 mål, vilket räckte till en fjärdeplats i seriens skytteliga, och han känner själv att han är en nyckelspelare i årets unga AAIK.
– Det är klart att jag känner mitt stora ansvar i laget, att jag skall peta in några baljor och jag är en av de äldre i laget.
– Jag känner att jag är en av de viktiga spelarna och det trivs jag med. Om jag gör mitt jobb och håller mig fräsch så kommer målen att komma, men hur många återstår att se. Det är upp till mig.

Alexander har denna säsong fått ett extranamn i form av ”den äldre”, då ett nyförvärv med samma namn kommit in i laget – med benämningen ”den yngre”.

Några spelare har lämnat klubben, däribland Ibat Younis och Taher Saleh som gått till seriekonkurrenten Forssa. Alexander Pettersson och Tomas Traut är osäkra kort då de endast tränat sporadiskt under försäsongen, en försäsong som i det stora hela varit bra.
– Vi har fått några matcher inställda på grund av snöoväder. Men det känns bra, vi har legat i sedan början av december och vi har haft bra uppslutning, berättar Alexander Larsson.

I seriepremiären lördag den 13 april väntar Fagersta Södra på bortaplan i ett möte som brukar benämnas som bruksderby.
– En riktig smällkaramell i premiären. Det känns inspirerande att kliva in och möta Fagersta. Det vore fint att tvåla dit dem som den gamla Norbergsgrabb jag är. Det skall bli grymt kul och jag blir pirrig i kroppen bara jag tänker på det, säger Alexander.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 15 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!