Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
HSK-Bollnäs i playoff
Det blev en dramatisk folkfest i Hemköp Arena när Hedemora SK blev klara för Kvalserian till hockeytvåan. Närmare 350 personer tittade på när HSK vann med 4-3 mot Bollnäs IS.

Kvalserien är i gång för Hedemora SK

HEDEMORA. Efter ett dramatiskt och sent avgörande i sista playoff-matchen mot Bollnäs tog sig Hedemora SK till kvalserien till hockeytvåan. Kvalserien inleddes i onsdags då HSK inledde med förlust hemma mot Hofors. Kvalserien pågår fram till och med den 10 mars.

Efter att ha förlorat den första playoff-matchen mot Bollnäs IS på bortais vände HSK på steken genom två segrar hemma i Hemköp Arena.
Efter att ha vunnit den första hemmamatchen med klara 9-4 blev det desto mer dramatiskt i den sista matchen. HSK gick förvisso upp i en klar ledning med 3-0 men Bollnäs knaprade in och kvitterade med bara ett par minuter kvar av den tredje perioden.

Publiksiffran i den avgörande playoff-matchen mellan Hedemora SK och Bollnäs IS uppgick till nästan 350 personer. Foto: Privat

Hemmalaget skulle dock studsa tillbaka och med blott 29 sekunder kvar av ordinarie matchtid satte Emil Persson 4-3 till HSK och blev därmed stor matchhjälte inför storpubliken. Nästan 350 personer hade tagit sig till Hemköp Arena för att se avgörandet.
Avancemanget innebär att HSK nu ställs mot Hofors HC, Ockelbo HC och Lindefallets SK (som ligger mellan Söderhamn och Hudiksvall). Alla lag möts två gånger, hemma och borta, och vinnaren är garanterad en plats i division 2 nästa säsong.

HSK slog Bollnäs IS med 4-3 i den avgörande playoff-matchen och vann därmed matchserien med 2-1. Foto: Privat

Kvalseriens första match spelades i onsdags kväll, då HSK tog emot Hofors hemma i Hemköp Arena. Hofors gick segrande ur matchen och vann med 5-2.