Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Mässan för hus, hem och trädgård drar många besökare.
Foto: Södra Dalarnas Hus hem och Trädgårdsmässa

Kvalitet och mycket nytt på bomässa som växer och blir större

Smedjebacken. Första helgen i april är det återigen dags för den stora mässan för hus, hem och trädgård i Barken Arena. – En viktig del på mässan är också att stora företag i trakten och arbetssökande har chans att mötas i särskilda mötesrum, säger Malin Johansson, PR och Media, arrangör av mässan.

Det blir över 100 utställare som kommer till Södra Dalarnas hus-, hem och trädgårdsmässa den 1 och 2 april.
– Vi har jobbat hårt för att få ihop så många och jag är så nöjd, säger Malin Johansson, som tillsammans med sin far Hasse Johansson arrangerar mässan för åttonde gången.

Malin Johansson i entrén vid en tidigare mässa.

Första gången var 2014 i ABB-hallen i Ludvika, men där blev den bara ett år. Mässan växte snabbt och fick flyttas till Barken Arena.
– I år är vi i två hallar. I Barken Arena blir det allt som har med hus och hem att göra, som VVS, inredning, isolering och pooler med mera. I ishockeyhallen håller företag som är kopplade till mat och trädgård till.
Där blir det exempelvis handelsträdgårdar som Plantagen och Torsångs Handelsträdgård, samt utemöbler och gräsklippare med mera.

En del av mässan handlar om trädgård.

På lördag finns företaget Helenas Trädgårdslycka på mässan för att berätta om hur man planerar sin trädgård och sina rabatter i olika steg, det vill säga trädgårdsdesign.
På lördagen kommer också Tobbe trollkarl för att uppträda och hålla i en skattjakt och nästa dag uppträder Idol-vinnaren Nike.
Förra året blev startskottet för Rekryteringstema på mässan, och enligt Malin Johansson har det blivit en allt viktigare del.
– Det går bra för kommunerna Ludvika och Smedjebacken. Det finns stora företag, exempelvis Ovako, Hitachi och Spendrups, och de behöver enormt mycket folk. Därför kan den som söker ett jobb ta med sig sitt cv och få möjlighet att sitta ner i särskilda mötesrum med företagen som söker folk, säger Malin Johansson.
Hon tror att hela Hus-, hem- och trädgårdsmässan betyder mycket för många, eftersom den hela tiden växer. Det kommer besökare ända från Västerås och Stockholm och många vet att det är bra kvalitet och mycket nytt på mässorna, enligt Malin Johansson.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!