Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Till kommande innebandysäsong flyttar Krylbo AIS verksamheten till den nybyggda hallen vid Markusskolan. ”Alla våra lag kommer även att spela sina matcher här. Vi ser det som en möjlighet och en liten nystart. Vi hoppas att detta kan bli ett lyft och kan hjälpa till i rekryteringen då hallen ligger mitt i stan, nära busstation. Och hallen är jättefin”, säger Mattias Bredenfeldt, ungdomstränare och styrelseledamot i KAIS.
Foto: Kenneth Johansson

Krylbo AIS utan seniorlag i vinter

AVESTA. För första gången kommer Krylbo AIS inte att ha något seniorlag igång. – Man kan väl säga att vi tar ett steg bakåt nu för att ta två steg framåt senare, säger Mattias Bredenfeldt.

1992 var året Krylbo AIS bildades och sedan dess har innebandyklubben alltid haft ett herrseniorlag i seriespel. Men den trenden bryts nu, då KAIS i vinter inte kommer att ha något seniorlag, varken på herr- eller damsidan.
– Det blir inget seniorlag i seriespel denna säsong, men vi kommer att ha någon typ av motionsgrupp för seniorer, för att hålla i gång och ha kul, berättar Mattias Bredenfeldt, ungdomstränare och styrelseledamot i Krylbo AIS.

Redan i vintras var herrtruppen lite för tunn, men de mäktade ändå med att genomföra säsongen i division 4 där laget slutade som nästjumbo.
– Det märktes i våras att vi hade svårt att få ihop det. Vi lyckades ändå lösa det till matcherna, men vi tog inte så många poäng.

Är spelarunderlaget så pass dåligt nu att det var ett lätt beslut för er att ta?
– När vi började att räkna, och då kollade vi brett, så kanske vi kom upp i max åtta till tio seniorer. Sedan har vi några juniorer som skulle ha kunna spelat, men då blir det att de ska spela dubbelt varje vecka.
– I stället för att göra någon konstgjord andning så beslutade vi detta, säger Mattias.
Och fortsätter:

– Man kan väl säga att vi tar ett steg bakåt nu för att kunna ta två steg framåt senare. Tanken är att vi ska försöka sätta oss ned och göra en framtidsplan, en vision. Jag tycker det är viktigt att vi har hela ungdomssidan för att kunna vara i princip självförsörjande.
Och på ungdomssidan ser det relativt bra ut där KAIS nu har sex pojklag och ett flicklag som eventuellt kan utökas till två.
– På pojksidan har vi från -03 upp till födda -12. Vi hoppas även vi få till någon form av innebandylekis.

Ett av lagen har återkommit till KAIS efter att under några år tillhört Lokomotiv Avesta.
– Deras ungdomslag, pojkar -08, ville komma tillbaka till Krylbo och det var inga problem för Loket.
Trots vissa diskussioner så blir det inget uttalat samarbete mellan Avestas båda innebandyklubbar, åtminstone inte i nuläget.
– Vi förde lite samtal med Lokomotiv men det finns lite olika tankar. De som grundat Loket vill inte släppa det och några i Krylbo vill inte släppa det.
– Vi bollade tankar men det blev aldrig nära något. För Avestas del hade dock kanske det bästa varit att ha en förening, säger Mattias.
För KAIS blir det nu fokus på ungdomssidan medan Lokomotiv Avesta har kommunens enda seniorlag.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 35 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!