Birgitta Nordin från Härnösand fick hjälp av sin man Kent att hänga sina alster inför Lions vårsalong på Kupolen. “Det här är en jättehärlig och luftig lokal”, säger hon.
Foto: Karin Diffner

Konst som också kan hjälpa utsatta

BORLÄNGE. Nu är det dags för Lions vårsalong, den 28:e i ordningen. I år deltar 13 konstnärer i utställningen på Kupolen. – Vi tycker det här är en jättebra lokal, säger Ove Täkte från Lions club Borlänge.

Ett genomsnittligt år samlar 21 medlemmar i Lions Borlänge in cirka 100 000 kronor som går till Cancerfonden, Barndiabetesfonden, katastrofhjälp och lokal hjälpverksamhet.
– Mycket har gått till Ukraina på slutet och även till Turkiet. I båda de länderna finns Lions, så vi vet att hjälpen kommer rätt, säger Lars-Erik Norgren.
Pengarna kommer främst in genom julklappslotteri, julgransinsamling och den årliga vårsalongen. Lördag den 11 mars invigs den och pågår till 25 mars.

Ove Täkte ansvarar för Lions vårsalong som nu hålls för 28:e gången och är en viktig inkomstkälla för föreningen.

Årets deltagande konstnärer är hämtade både inom och utom länet.
– Vi tycker det är roligt med lite nya konstnärer så vi har fått tips från Konstnärsförbundet, berättar Ove Täkte.
En av de utsocknes konstnärerna är Birgitta Nordin från Härnösand. Hon målar mestadels abstrakt men med figurativa inslag i akvarell och akryl. Tidigare har hon ställt ut bland annat i New York och Paris.
– Men här har jag aldrig varit förut. Det ska bli jättespännande och roligt med en så engagerade arrangörer, säger hon.
Övriga utställare är Bo-Åke Adamsson, Olle Bergdahl, Åsa Fällgren, Caroline Kohn, Anna Komstadius, Ragni Källmark, Malin Lidén, Leena Lohman, Niclas Malmberg, Birgitta Nickolausson, Gabriella Nilsson och Mats Olsson.
Av de tavlor som säljs går 20 procent till Lions.
– Men det som vi framför allt tjänar pengar på är konstlotteriet, säger Ove Täkte.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS