Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Klubben var utan chans i Gävle

AVESTA. Besöket i Gävle blev jobbigt för Avesta AIK i fotbollstrean. Efter en passiv insats föll de med 0–3 (0–2) mot Helge IF. I Krylbo IF fixade Hugo Sjögren ett hattrick och Avesta AIK tog sin första trepoängare.

Nykomlingen Avesta AIK blandar och ger i division 3 södra Norrland. Mot Gävleklubben Helges IF fanns förhoppningar om att komma upp i samma nivå som i segermatchen mot Kvarnsvedens IK.
Men så blev det inte.
Helge ledde med 2-0 i paus och tredje målet kom i den 85:e minuten inför 73 åskådare.
– Vi kom inte upp i nivå, vi gör inte skitjobbet, och låter de ha för mycket boll. De får spela runt och vi får springa alldeles för mycket, säger mittfältare Jakob Svedlund på klubbens hemsida.

– Sista tjugo minuterna är det de som tar över spelet och det såg ut så i båda halvlekarna, säger Christian Gauffin Eriksson.
Nästa match spelar klubben fredagen den 24 maj hemma mot Åbyggeby FK som precis som Avesta AIK fått ihop tio poäng. Leder serien gör Korsnäs IF med 19 poäng, tre före Söderhamns FF.

Avesta AIK:s damer har haft en tung inledning i division 3, först 2-12 mot Sollerö IF, därefter 2-3 mot Kvarnsvedens U-lag och dessutom 2-4 mot Smedjebackens FK.
Men i den fjärde matchen kom den första segern, 3-2 mot Korsnäs IF på bortaplan.
Avestas mål gjordes av Alexandra Simonsson (1-1), Melinda Eriksson (2-2) och Fredrika Svanström (3-2).
Nästa match spelar klubben på tisdag, då hemma mot Malungs IF.

Oavgjort borta mot Kvarnsvedens IK:s U-lag och därefter seger hemma mot Ludvika FK.
Så gick det för Krylbo IF i femman.
Mot KIK fick de 175 åskådarna se Hampus Wallman ge Krylbo ledningen och Sirak Zewenggal fixa en poäng med sin kvittering till 2-2 i den 82:a minuten.
Mot Ludvika FK vann KIF med 3-1 och Hugo Sjögren stod för ett hattrick inför närmare 100 åskådare.
Ny match pås söndag, då väntar ett hett derbyt mot Skogsbo-Avesta IF på bortaplan

Skogsbo-Avesta IF föll först med 0-2 hemma mot IF Vikapojkarna inför 75 åskådare och därefter motKorsnäs IF:s U-lag med 0-3 på bortaplan.

I östra sexan vann Krylbo IF:s U-lag sin fjärde raka seger när de vann med 5-1 mot Långshyttans AIK. Målskyttar var Dagmawi Yared Deberwork (två), Sirak Zewenggal, Muaz Said Berhe och Wincent Orre.

I södra division 7-serien har Avesta AIF:s U-lag och Horndals IF spelat tre matcher vardera.
Avesta föll senast med 1-2 hemma mot Söderbärke GoIF efter mål av Muhiyadin Ahmed och har fått ihop fyra av nio poäng.

Horndal föll med 2-6 mot Dalsom Förening på hemmaplan – målskyttar var Jimmy Johansson och Kevin Wiklund Risberg. Det var tredje raka förlusten för HIF.

I damernas division 4 föll Skogsbo-Avesta IF hemma mot kombinationslaget Svärdsjö IF/Envikens IF/Sundborns GoIF med 2-3. Båda målen gjordes av Emelie van Wijhe.
Saif matchade även på torsdagskvällen, då mot Avesta AIK:s U-lag i ett laddat derby.,
Klubbens U-lag föll senast med 2-4 borta mot IFK Hedemora efter två mål av Mielat Okubay Zerezgi.

Bästa målskyttar just nu.
Herrar
Avesta AIK: Albert Orre, 5 mål.
Krylbo IF: Patrik Hammarström, 3 mål.
Skogsbo-Avesta IF: Niclas Berglind, Oscar Berglund och Tobias Gustafsson, 2 mål.
Krylbo IF U: Dagmawi Yared Deberwork, 4 mål.
Avesta AIK U: Kushtrim Krenzi och Muhiyadin Ahmed, 2 mål.
Horndals IF: Jimmy Johansson, Kevin Wiklund Risberg, Magnus Sjöström och Tomas Karlsson Mård, 1 mål.