Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Janne Stumsner och Therése Heckscher i rykande aktuella Algie Echoes. Duon har vuxit till välmeriterat band i sjuhövdad helfigur och inom kort begår en namnkunnig helhet livepremiär på Dog Bar i Falun.
Foto: Trons

Kändistätt band gör livedebut på ny lokal scen

FALUN. Musikprofilen Janne Stumsner står redo att begå livepremiär med nytt band. Namnet på den kändistäta enheten är Algie Echoes och anslaget flyger högt ovan genregränser och kreativa tyglar. – Vi har repat tillsammans några gånger nu och det låter fantastiskt, berättar en spelsugen gitarrist.

Algie Echoes är ett Falugrundat och tämligen nystartat melodifenomen som vuxit från duo till en större musikalisk helhet.
Grundare är Stumsner och Therése Heckscher, båda från den i fjol 30-årsjubilerande tributjätten P-Floyd.
– Jag och Therése lirade även lite live med detta i Spanien, men då med en mer akustisk framtoning. Så det var själva urpremiären i liveformat, men nu väntar en annan och större form av premiär, säger Janne Stumsner.
Och utvecklar:
– Nu har fler duktiga musiker anslutit och det har blivit lite mer på riktigt, framhåller han och riktar hyllningar till ett gäng musikanter med idel kvalitetsstinna meritlistor.

Algie Echoes – namnet är inspirerat av den flygande gris som syns på Pink Floyd-plattan “Animals” från 1977 – inhyser i fullt format nu sju själar med fallenhet för strängar, stämband, pukor och klaviatur.
Dessa lystrar till namnen Klas Anderhell (trummor, P-Floyd), Staffan Wiklander (bas, P-Floyd), Per Lindén (keyboard, Allstars) samt körproffsen Maria Lilja och Erika Lilja (bekanta från bland annat The Ark).
Och så låtskrivarna tillika sångerskan respektive gitarristen Heckscher och Stumsner.

Bäddat för kreativ kemi och musikalisk magi?
– Ja, vi har repat tillsammans några gånger nu och det låter fantastiskt, reflekterar Janne Stumsner.

Och återvänder till det faktum att det nu vankas startskott i dubbel bemärkelse. Detta sker den 24 och 25 maj på Dog Bar i centrala Falun.
– Vi ska spela två kvällar på Dog Bar och det blir ju vår världspremiär med fullt band. Samtidigt är det även premiär för Dog Bar att testa det här med en livescen, och jag tror att det kan bli något väldigt bra, framhåller Janne.

"Det råder en väldig spelglädje", framhåller gitarristen Janne Stumsner som i samspel med Therése Heckscher utgör grundbulten i Algie Echoes. Foto: Trons
“Det råder en väldig spelglädje”, framhåller gitarristen Janne Stumsner som i samspel med Therése Heckscher utgör grundbulten i Algie Echoes. Foto: Trons

Vältajmat nog ruvar nu bandet också på nyskrivet material redo att inom kort frigöras för allmänhetens öron.
Stumsner upplyser att det förutom några väl valda tolkningar handlar om egenskriven musik som utgör bandets repertoar.

Totalt sex låtar av eget material återfinns på den setlista som kommande lönehelg luftas på Dog Bar.
– Till att börja med har vi tre låtar som vi ska släppa. Sedan kanske det kan bli en vinyl också, det har man ju alltid velat ge ut, säger gitarristen.

Och fortsätter:
– Har spelat upp låtarna för ett mindre antal individer, och av deras fina respons att döma så har vi något rätt bra på gång.
Uttrycket förklaras präglat av breda penseldrag över en rik palett av klanger, rytmer och refränger.

Vissa element med hemmaplanskänsla, vissa med karaktär av nyförvärv i Stumsner och kompanis samlade tontrupper.
– På sina håll är det lite Pink Floyd-inspirerat och sedan är det alltifrån rhythm and blues till fler progressiva rockstråk. Vi räds inte att göra låtar som är 7, 8 eller 9 minuter, det är liksom inget som håller oss fast.
– Det råder en väldig spelglädje och jag ser en massa roligt komma ur detta med Algie Echoes, sammanfattar en lika motiverad som målmedveten Janne Stumsner.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!