Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Mari Pettersson, Rädda Barnen och Viktoria Åkerlund, rektor på Källskolan.
Foto: Privat

Elever skänkte pengar – Nu får de barnrättskämpe-pris

NORBERG. På Rädda Barnen Norra Västmanlands årsmöte delades diplom till 2023 års barnrättskämpe ut. Utmärkelsen gick i år till Källskolan i Norberg. – Alla skolans elever och personal fick diplom, säger Mari Pettersson, kassör i Rädda Barnen Norra Västmanland.

Varje år delar Rädda Barnen Norra Västmanland ut diplom till en lokal aktör som gjort en god insats för barn. I Rädda Barnen Norra Västmanland instiftades priset av dess tidigare ordförande Anita Lilja-Stenholm, och brukar delas ut på organisationens årsmöte, enligt Mari Pettersson.
– Inför varje årsmöte funderar vi på vem som ska bli årets barnrättskämpe. I år kom vi på att det vore kul om Källskolan kunde få priset.

Anledningen till att Källskolan föräras priset är för att skolans elever år 2023 skänkte cirka 11 000 kronor till Rädda Barnens lokalförening. Pengarna kom från en julmarknad som skolans elever själva hade arrangerat.
– Eleverna ville att intäkterna från julmarknaden skulle gå till barn i Norberg där de behövdes som bäst. På Rädda Barnen bestämde vi oss då för att köpa julklappar och dela ut till barn i Norberg, säger Mari Pettersson.

I nomineringen till Källskolan:
“Ni har genom ert stora engagemang i samband med julmarknaden i november spridit glädje och hopp i juletider, då intäkterna skänktes till ”Barnen i Norberg”.
För pengarna köptes sedan julklappar som delades ut där de behövdes som mest. Tack än en gång för eran fina gåva.”

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!