Julmarknad i Säter
Söndagen den 3 december, på första advent, är det dags för julmarknad i Säters innerstad. I år växer platsen för marknaden till att även innefatta Salutorget. Arrangörerna hoppas att den mysiga julstämningen ändå ska bestå. Bilden togs vid julmarknaden 2019.
Foto: Jonas Lindgren

Julmarknaden utökas till Salutorget

SÄTER. Den gammeldags julmarknad som hålls i Säters innerstad blir större. Samtidigt vill arrangörerna att den mysiga stämningen ska bestå på julmarknaden som hålls på första advent, den 3 december.

En nyhet på julmarknaden i Säter är att det blir både marknadsutställare och aktiviteter på Salutorget.
– Bland annat flyttar vi den populära fiskdammen dit. Vi hoppas också på att många besökare kommer ta ett vackert julkort i vårt stora lysande paket – och skicka vidare som julhälsning till nära och kära, säger Josefin Enström, näringslivschef i Säters kommun, i ett pressmeddelande.

Den gammeldags julmarknaden som hålls i Säter lockar alltfler besökare och därför väljer man att utöka marknaden till att även innefatta Salutorget. Precis som tidigare år är själva hjärtat av julmarknaden vid Rådhustorget.
– Men vi vill att vår fina stämning ska bestå, och då blir Salutorget ett bra komplement till Rådhustorget. Det sprider ut besökarna lite, så att det inte blir för trångt, säger Josefin Enström.

Hon påpekar även att den här utökningen gör att fler utställare får plats att sälja saker på julmarknaden.
– Det är högt tryck på platserna, många känner sig kallade. Kvaliteten på utställarna som deltar är som vanligt hög. Utställarna ska bidra till den genuina stämningen i trästaden Säter, och det gör de, säger Josefin Enström.

För närvarande pågår ett omfattande arbete mitt i Säter, där en ny gång- och cykeltunnel ska byggas under riksväg 70, mellan just Salutorget och Säterdalen samt Säters station som nyligen byggs om. Trafiken i och förbi Säter väntas påverkas av detta arbete fram till midsommar och med anledning av detta slog Lokalt i en signal till Josefin Enström för att fråga:

Var ska alla besökare parkera någonstans?
– Vi kommer att ha extraskyltning i år samt parkeringsvakter som hjälper besökarna att hitta en parkering. Dessutom ska vi ta fram en digital karta med förslag på parkeringar. Ett par exempel är Gruvplan ovanför Säterdalen, vid Folkets hus eller vid Klockarskolan – mittemot Säters Ångsåg, säger Josefin Enström till Lokalt i.

I pressmeddelandet tillägger hon även följande, om parkeringar:
– Vi hoppas att så många som möjligt följer anvisningarna. Ju färre personer som tar sig in i själva centrum för att parkera, desto bättre blir trafiksituationen.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS